PSV O19 logo

2x
    Joël Piroe

Amar Catic

Deze wedstrijd voor een plaats in de halve finale van de beker werd gespeeld op Het Kasteel, het stadion Sparta Rotterdam.

De jongens van Mark van Bommel begonnen sterk aan deze wedstrijd. Met mooi combinatievoetbal speelden ze Sparta van het kastje na de muur. PSV O19 creëerde daarbij een aantal goede kansen, het was vooral Zakaria Aboukhlal die het geluk nog niet aan zijn zijde had. Maar in de 12e minuut was het na een mooie pass van Tijn Daverveld op Justin Lonwijk wel raak. Deze zag in de zestienmeter de vrijstaande Joel Piroe staan, die twijfelde niet en schoot de 0-1 binnen. Hier bleef het niet bij. Eerst was er een mogelijkheid Michal Sadilek in de 16e minuut. Hij maakte een mooie dribbel met de bal tot de rand van de zestienmeter. jammer genoeg ging zijn schot met links net aan de verkeerde kant van de paal langs de goal. In de 27e minuut is het Amar Catic die na weer een zeer mooie aanval zijn voorzet direct in de goal ziet belanden en daarmee de stand op 0-2 zet.  Het spelbeeld veranderd niet tot het rustsignaal klinkt. En zo gaan de jongens van PSV O19  met een goed gevoel de kleedkamer in .

Sparta Rotterdam komt iets beter tevoorschijn na de rust, maar het is toch weer PSV dat in de 50e minuut toeslaat. Een mooie vrijetrap van Robin Schoonbrood wordt van dichtbij goed binnengekopt door Piroe, die zo zijn tweede goal van de middag/avond maakt. Hierna wordt het spel van PSV iets te nonchalant. Hierdoor krijgt Sparta iets meer mogelijkheden. In de 72e minuut is het Youri Roulaux die met een mooie save een vrijetrap van de Rotterdammers uit de verre hoek tikt. Door een klein onoplettendheidje achterin maakt Sparta dan toch de 1-3. Hierna krijgt PSV nog twee dotten van kansen, via twee goede aanvallen. Maar gescoord wordt er niet meer. Zo eindigt deze wedstrijd in een dik verdiende overwinning voor de jongens van Mark van Bommel.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 17 maart in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Deze competitiewedstrijd begint al om 13.00 uur .

Opstelling PSV O19: Roulaux, Wallenburg, Daverveld (68” Oostenbrink), Soulas, Theunissen (86” Kuisch), Sadilek, Aboukhlal (89”Melis), Schoonbrood, Piroe (72” Van Den Berg ), Lonwijk (78”Mendonca) en Catic.