6-0
13 maart, 00:00
FC Volendam 011 logo

Deze zondagmorgen staat de 3e wedstrijd deze week op het programma. De tegenstander is Volendam en hieraan hebben we nog goede herinneringen. Twee jaar geleden, onder 9, was dit nog de tegenstander in de finale van het Volendam toernooi. Dit was destijds geen verkeerde tegenstander, hoewel ze toen toch aan het kortste eind trokken. In de finale won PSV met 3-1. Maar dat was toen en nu geldt vandaag. Vanaf de aftrap start PSV net als gisteren sterk. Vanaf het eerste fluitsignaal bepaald PSV het spelbeeld en combineert prima. De eerste mogelijkheden dienen zich al snel aan, maar een paar mooie aanvallen kunnen nog niet doeltreffend worden afgerond. Uit een hoekschop kopt Sem net over. Via de achterhoede worden de middenvelders Joop, Arne, Koen en Sem goed aangespeeld en deze kunnen zich naar hartenlust uitleven. De vrije man wordt telkens goed gevonden door snel te combineren. Ook Joey zorgt via de rechterzijkant met zijn diepgang voor veel dreiging en in tegenstelling tot Manolev komen zijn voorzetten wel voor het doel. Zo vindt hij na een van zijn rushes Arne die de 1-0 binnenschiet. Even later is het Sem die door het duel te winnen in balbezit komt en de 2-0 binnen schiet. Na een minuut of 20 wordt Joey weer eens op pad gestuurd en zijn schot valt onhoudbaar achter de keeper, wat de 3-0 betekent. Nog voor rust komt PSV op een 4-0 voorsprong als Yassin attent binnentikt. Zo wordt Volendam van de mat getikt en hoeven de doelmannen Edson en Kyan voor de 2e opeenvolgende dag bijna niet in actie te komen. Na de 4e treffer komt er wat zand in het motortje en lopen de combinaties niet meer zo vloeiend doordat er wat langer de bal wordt vastgehouden en de klus al geklaard lijkt. Ook in de 2e helft blijft PSV het spel domineren en zakt Volendam steeds verder terug voor eigen doel. Dit maakt het dan ook sowieso al moeilijker. In tegenstelling tot gisteren vallen er wel nog diverse kansen te noteren. Halverwege de 2e helft is het Tijn die met een fraai afstandschot voor de 5-0 zorgt. Na Joey de tweede rechtsachter die deze wedstrijd scoort. Greg moet toen maar eens gedacht hebben dat scoren eigenlijk voor de spitsen is en tekent 5 minuten voor tijd voor de 6-0 eindstand. In de tweede helft zijn er nog wel wat kansen te noteren waardoor de stand ook nog iets hoger had kunnen uitvallen. Maar met een 6-0 winst was het toch een aardige zondagmorgen.