1-2
13 maart, 00:00
Willem II/RKC D2 logo
PSV D2 logo

Koploper PSV D2 vertrok zaterdagochtend naar Waalwijk voor de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC D2, de nummer twee van de ranglijst. Situatie vooraf: PSV heeft 42 punten uit 15 gespeelde wedstrijden, Willem II/RKC heeft 33 punten, maar al 16 wedstrijden gespeeld. De competitie duurt 22 wedstrijden, dus bij winst van PSV kan Willem II/RKC definitief als uitgeschakeld worden beschouwd voor het kampioenschap. Dan de wedstrijd.

PSV start de wedstrijd sterk. Al in de eerste minuut slalomt Ymanuel Hurkmans, die een kwartier later na een wilde charge geblesseerd het veld moet verlaten, door de verdediging van Willem II/RKC. Hij speelt Matthias Verreth aan die de bal via de buitenkant van de paal naast schiet. Een minuut later is het Mink Peeters die na een mooie actie Matthias in stelling brengt; op zijn hakbal brengt de keeper redding. Na deze prima kansen is er een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar ook zij treffen geen doel. De mannen van Twan Scheepers vervolgen hun openingsoffensief. Dat leidt tot een discutabele beslissing als Matthias net binnen de zestienmeter in een houdgreep wordt genomen: geen penalty na deze ippon, maar een vrije trap tegen. Niet veel later wordt ook een doelpunt van onze Belgische spits wegens buitenspel afgekeurd. Na een minuut of tien raakt PSV de grip op de wedstrijd wat kwijt. Het spel van PSV wordt rommeliger, de wedstrijd komt in evenwicht en Willem II/RKC gaat de strijd aan zonder dat zij overigens echt tot grote mogelijkheden komen. In de twintigste minuut vindt Dante Rigo het genoeg. Komend vanaf het middenveld soleert hij tot de vijfmeter en rondt hij beheerst af: 0-1. Een minuut later vergroot Matthias bijna de voorsprong met een schot dat rakelings naast gaat. Net als PSV de wedstrijd weer in handen lijkt te nemen, komt de thuisploeg op 1-1 als een corner wordt binnen gekopt. We zitten dan vijf minuten voor rust en tot het rustsignaal zijn er nog twee mogelijkheden voor PSV. Eerst is er een aanval over links met Mink die Ertem Bölükbas aanspeelt, Ertem legt terug op Dante en Dante schiet over. De laatste mogelijkheid voor rust is voor Mink die, goed aangespeeld door Daan Winter, zijn inzet net geblokt ziet. Met een 1-1 stand gaan de ploegen rusten.

De openingsfase van de tweede helft is voor Willem II/RKC. Zij krijgen een prima mogelijkheid om te scoren, maar Ieke Scheerhoorn voorkomt een achterstand voor PSV. Geleidelijk aan neemt PSV de wedstrijd weer in handen. Dit leidt in de negende minuut tot een nieuwe voorsprong voor PSV. Een vrije trap van de rechterkant wordt door Jeroen Swinkels in de zestienmeter gebracht, Zohair Labyad neemt de bal aan en schiet de bal uit de draai in de verre hoek: 1-2. Na deze treffer volgen er een aantal mogelijkheden voor PSV. Giovanni Nicolaas stuurt Daan diep en zijn voorzet wordt net gemist door Mink. Het volgende kansje is voor Matthias die een vrije trap van Dante verlengt, maar niet voldoende richting kan meegeven. Vervolgens zijn er schoten van Dante en Mink die worden gepakt door de keeper. Tussendoor brengt Ieke nog een keer redding op een schot van de thuisploeg. Dan is het de beurt weer aan PSV als Matthias een voorzet van Daan bij de eerste paal naast tikt en Daan zelf, die een inspeelpass van Gio uit de draai naast schiet. De laatste mogelijkheid is voor Mink die na een combinatie met Matthias goed in de korte hoek schiet, maar de keeper redt. Willem II/RKC probeert er nog een slotoffensief uit te persen en krijgt een kleine mogelijkheid die niet wordt benut. Zo wint PSV met 1-2 en neemt het 3 zwaarbevochten punten mee uit Waalwijk. Een verdiende overwinning omdat PSV het grootste deel van de wedstrijd beter was en meer mogelijkheden creëerde. Bovendien werd nog eens bevestigd dat het team van Twan Scheepers niet alleen goed kan voetballen, maar ook als team kan strijden voor een overwinning.

Door de overwinning op Willem II/RKC heeft PSV D2 nog één concurrent in de strijd om de titel, FC Den Bosch D2. PSV heeft 45 punten uit 16 wedstrijden, FC Den Bosch 30 uit 14. Het verschil is dus 9 verliespunten in het voordeel van PSV. Met nog zes wedstrijden te spelen, waaronder de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch, komt het kampioenschap dus steeds dichterbij. Hopelijk heeft Ym de krukken dan ook weer afgeworpen en is hij snel weer hersteld.