Iggy Houben
  4. Doelpunt

Shi-jon Martina
  5. Wedstrijdverslag

Woensdag 13 februari reisde de O15 van PSV af naar Amsterdam om daar in het kader van de achtste finales van de beker de degens te kruisen met AFC. Deze amateurvereniging speelt al jaren op een hoog niveau en leverde ook al veel spelers af aan het betaalde voetbal. Deze wedstrijd mochten de Eindhovenaren dus zeker niet onderschatten.

Het begin was prima voor PSV. In de eerste tien minuten kreeg het al vier mogelijkheden om de score te openen. Geduldig speelde de Eindhovenaren de bal rond op zoek naar dat ene gaatje in de opgetrokken rood-zwarte muur. En na exact een kwartier spelen vond het via Shi-jon Martina dat gaatje. Hij werd aangespeeld door Iggy Houben, kwam naar binnen gedribbeld en schoot met rechts knap de bal in de rechter benedenhoek: 0-1. Na een half uur spelen stond Shi-jon aan de basis van de 0-2 toen hij de diepgaande Matteo Dams aanspeelde. Matteo ging goed door en gaf hard voor waarna Jesper Uneken hard de 0-2 binnenschoot. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust zakte het spelpeil ietsje weg. Jesper stuitte in de 44e minuut op de Amsterdamse goalie waarna AFC vlak daarna de enige mogelijkheid van de wedstrijd kreeg door de bal hard over en naast te schieten. In de laatste tien minuten liep PSV nog uit naar een ruime 0-5 overwinning. Na een assist van Livano Comenencia scoorde Chahid el Allachi in de 61e minuut de derde Eindhovense treffer. En een minuut later tilde hij de score naar 0-4. In blessuretijd bracht Iggy Houben de eindstand op het scorebord. Jesper Uneken probeerde met een omhaal te scoren, maar zijn inzet belandde op de lat waarna de rebound alsnog door Iggy tegen het net werd getrapt.

Zo won PSV relatief eenvoudig deze wedstrijd en plaatste het zich voor de laatste acht in de beker. Wie daarin de tegenstander wordt is op dit moment nog niet bekend. Er moeten nog een paar wedstrijden gespeeld worden waarna de loting pas plaatsvindt.

Niek Schiks; Livano Comenencia, Luc Netten (c), Yaƫl Gil y Muinos, Julian Kuijpers (36/Koen Jansen); Lars Putters (56/Seb Loeffen), Matteo Dams, Chahid el Allachi; Iggy Houben, Jesper Uneken, Shi-jon Martina (45/Jaivy Lourens).