13 januari, 14:30
Feyenoord Rotterdam N.V. JO19-1 logo
PSV O19 logo

Voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond er voor de jongens van Mark van Bommel meteen een pittig duel op het programma. Een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Om 12.00 uur was het eerst de beurt aan PSV O17 om het goede voorbeeld te geven. En of ze dat gedaan hebben. Na een 3-0 achterstand bogen de jongens van trainer Kristof Aelbrecht deze achterstand om in een 3-4 overwinning.

Dus de supporters van beide partijen gingen er eens lekker voor zitten. Het duurde tot de 19e minuut voordat de keeper van PSV Youri Roulaux pas in actie hoefde te komen. Hij tikte met een goede save een inzet tot hoekschop. Verder was er weinig te beleven in de eerste helft. Deze speelde zich vooral af tussen beide zestienmeters, met af en toe lekkere en stevige duels, maar dat was voor de scheidsrechter allemaal geen probleem (en terecht). Zo gingen we rusten met een 0-0 op het scorebord.

De tweede helft begon met meer initiatief van de kant van PSV. Alleen verder dan een schot van Sekou Sidibe in de 50e minuut kwam het niet. Beide teams stonden verdedigend goed en gaven bijna niets weg gaven en ook de duels bleven na rust op het randje. In de 70e minuut was het Amar Catic die op de achterlijn zijn tegenstander op een geweldige manier uitspeelde, alleen daarna probeerde hij de Feyenoord-keeper te verassen in de korte hoek . Helaas ging deze poging aan de verkeerde kant van de paal hem voorbij. En zo eindigde deze wedstrijd in een 0-0 eindstand.

Zaterdag 20 januari spelen de jongens van PSV O19 een thuiswedstrijd tegen AZ. Laten we dan hopen dat ze dan het netje dan weer kunnen laten bewegen.

Youri Roulaux; Tijn Daverveld (81, aggio Wallenburg), Jordan Teze, Maxime Soulas, Steven Theunissen; Michal Sadilek, Zakaria Aboukhlal, Leandro Fernandes; Amar Catic, Robin Schoonbrood (81, Davy van den Berg) en Sekou Sidibe.