PSV D3 - Zulte Waregem 011

 1. zaterdag 12 december 00:00

  De Uitslag


 2. Vandaag stond de vriendschappelijke wedstrijd PSV D3 – Zulte Waregem op het programma.
  Na twee uitgestelde partijen (MVV en VVV) was het uitkijken of onze jongens nog wel konden voetballen.
  Siberische toestanden op de herdgang ( want het was er weer vreselijk koud) deden snakken naar een goed gevulde portie voetbal.

  Het was een beetje aftasten voor beide ploegen want ze kenden elkaar natuurlijk nog niet.
  Je zag aan de beginfase dat het respect voor PSV toch wel heel groot was vanwege Zulte Waregem. En de jongens van Eindhoven maalden daar natuurlijk niet om.
  Maar naargelang de wedstrijd vorderde begon je als PSV supporter ook wel echt in te zien dat Zulte Waregem niet zomaar een ploegje was.
  En dat voelden de spelers natuurlijk ook. Maar bij de eerste hoekschop van PSV knalde Cody met een fantastische omhaal de 1-0 op het bord.
  Vijf minuten later was het al 2-0. Mooie pass van Cody op Robin en die draaide de bal mooi rond de doelman binnen.
  Er werd al gesproken van dubbele cijfers bij de aanhang. Zeker als de keeper van Zulte Waregem nog net een poging van Jordan kan onschadelijk maken.
  We waren toen 8 minuten bezig.
  Maar de Belgische topklasser was niet van plan het hierbij te laten, en zij trokken richting PSV doel.
  Bij het iets te snel uitvoetballen door Arne wordt de bal onderschept en de ZW spits knalt onhoudbaar binnen. 2-1. Dit was te vermijden.
  Hier put ZW blijkbaar veel energie uit en ze laten PSV niet meer in hun spel komen. Want de volgende knal is opnieuw van ZW, maar dat schot gaat net naast.
  Als er bij de eerste hoekschop van Zulte Waregem dan een communicatie foutje komt en de bal valt net voor de voet van een bezoeker, twijfelt die niet en knalt droog binnen.
  Het staat 2-2. Het spel gaat goed op en neer.
  Arne pakt daarna nog knap een schot van een doorgebroken speler van ZW en de doelman aan de overkant redt knap op een schot van Jordan.
  Van teveel respect is al lang geen sprake meer. Er wordt vrank en vrij gevoetbald.

  We spelen na onderling overleg 3 keer 25 minuten, zo hebben de jongens van Zulte Waregem (die héél ver van huis zijn) toch iets langer kunnen voetballen.
  De eerste kans van de tweede periode is voor ZW maar het schot gaat net naast. Tweede kans is voor Robin maar hij schiet over. Roland knalt ook nog eens op de doelman.
  Mooi doorsteekpasje van Roland op Cody en Cody gaat alles voorbij, ja ook de doelman en legt beheerst binnen. 3-2. Nu is de PSV trein hopelijk weer vertrokken.
  Steven die zijn “lijntje” weer doet en mooi naar binnen komt poeiert ook op het doel, maar de doelman staat weer op de juiste plaats.
  Ondertussen is Stan in de plaats van Arne gekomen en zijn eerste bal plukt hij mooi uit de lucht bij een hoekschop van de bezoekers. Vertrouwensballetje, ideaal voor een keeper.
  Huseyin brengt zijn maatje Roland nog eens in stelling maar “Ro” kraakt z’n schot en schiet net naast.
  ZW komt weer opzetten en je ziet dat de wedstrijd nog alle kanten opkan. Zo moet Stan weer ingrijpen op een doorgebroken speler, de rebound is volgens de bezoekers een zuivere strafschop,
  maar de scheidsrechter fluit niet. Björn die het moment daarop met een vliegende tackle het schot van de bezoekers onschadelijk maakt is ook aan een goede partij bezig,
  net als Armando, Baggio en Luc trouwens. Maar dat moet ook, want de bezoekers zijn niet van plan het zomaar op te geven. Belgen zijn nu eenmaal “vechtertjes” die nooit opgeven.
  En ik kan het weten :-).

  De derde periode is nog de spannendste. PSV probeert de voorsprong te behouden en trekt een muur op voor het doel van Stan maar vergeten de aanvallende momenten iets meer te benutten.
  Een hoog schot of is het een voorzet waar Stan zich bijna op verkijkt, hij kan nog net de bal uit zijn doel houden maar een goed gevolgde speler schiet toch de rebound binnen. 3-3.
  Spannend is het wel…
  Vijf minuten voor tijd, vrije trap Zulte Waregem. Stan zit er nog bij maar kan de bal niet uit z’n doel houden. 3-4.
  De Belgen worden gek en beginnen spontaan met de reserve-spelers trainers, begeleiders, opa’s en oma’s, nonkels en tantes een feestje te bouwen op het veld.
  Deze ploeg is een team van allemaal vrienden, dat zie je zo.
  Zulte Waregem kruipt nu op zijn beurt naar achter en laat nu PSV weer komen, en dat mag je natuurlijk nooit doen, want in de slotseconde ramt James op een voorzet van Rafaël de 4-4 binnen.
  De Nederlanders worden nu op hun beurt gek. Wat een toestanden. Voetbal kan toch mooi zijn.

  Eindstand blijft 4-4.

  Spannende wedstrijd waarbij beide ploegen gingen voor de overwinning.
  Op het einde van de partij voelden de Belgen zich misschien iets te kort gedaan. Dit had dan waarschijnlijk te maken met de goal in de slotseconde van PSV waar zij niet meer op gerekend hadden.
  Nederland – België, het blijft iets speciaals.

  Verslag met dank aan Joel Lekens