3. Doelpunt

Isaac Babadi
  4. Wedstrijdverslag

Zege overschaduwd door blessure

Op een doordeweekse dinsdag speelde PSV O15 de inhaalwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Afgelopen weekend deed het team zichzelf te kort door op een schlemiele manier bij Ajax met 1-0 te verliezen. De tegenstander van vandaag won tegen laagvlieger FC Utrecht.

In de eerste minuut gaf Vitesse meteen een signaal af toen Tijn Smolenaars een schot in de korte hoek wegtikte. Het bleek een vals signaal want daarna was het PSV dat de wedstrijd dicteerde. Het was echter weinig gelukkig in de afwerking. Jason van Duiven stuitte met een omhaal op de keeper, kopte iets later net over en Isaac Babadi zag een inzet net naast de tweede paal dwarrelen. Het was wachten op de Eindhovense openingsgoal. Jason was in de 13e minuut dichtbij toen hij een voorzet van Tim van den Heuvel op doel kopte en zag ook even later dat een strakke voorzet van de opgekomen Renzo Tytens door hem net naastgetikt werd. In de 21e minuut was het dan eindelijk toch raak. Arthur Piedfort gaf een goede voorzet af die ditmaal wel door Jason goed binnengekopt werd. Na een half uur bouwde de thuisploeg de voorsprong bijna uit, maar de Vitesse-doelman redde zeer fraai op een hard schot van Julian Kwaaitaal. Vitesse liet zich daarna weer eens aanvallend gelden door een bal net over te schieten. Maar het was PSV dat vlak voor rust het krachtsverschil ook op het scorebord liet terugkomen. Verdediger Bram Rovers onderschepte rond de middenlijn de bal, stoomde op richting vijandelijk doel en gaf een prima voorzet die door Elvic Jager binnen werd gekopt: 2-0.

Na rust was het eerste gevaar, net als in de eerste helft, van Vitesse kant. Maar heel snel besliste PSV de wedstrijd toen Julian in de 43e minuut op links sterk doorging, de achterlijn haalde en de bal teruglegde waarna Isaac met een subtiele voetbeweging de derde Eindhovense treffer scoorde. PSV bleef ook hierna de betere ploeg en bleef zoeken naar meer doelpunten. Elvic stuitte op de doelman en Isaac zag een schot door een medespeler geblokt worden. Dat bleek even later ook meteen de laatste gevaarlijke actie te zijn geweest voor Isaac die in een ongelukkig duel zwaar geblesseerd raakte. Dat Elvic na de hervatting nog 4-0 scoorde was puur voor de statistieken.

Zo won PSV weliswaar vanavond met grote cijfers, maar was het team ook de grote verliezer. Want het team zal het de komend tijd zonder Isaac moeten doen. Het team en iedereen daar rondom wenst Isaac heel veel sterkte toe in zijn revalidatie!