1-1
12 november, 00:00
UNA/Brinvast D1 logo
PSV D2 logo

Vandaag moest de D2 naar de club van Koen, UNA uit Veldhoven. Helaas Koen kan zelf niet meespelen vanwege zijn blinde darmoperatie. Wel was hij aanwezig om de jongens te supporteren. UNA is momenteel de gedeelde nr.2 samen met Willem II, Dongen en Den Bosch, op 6 punten van PSV. Vanaf de aftrap wil PSV voor een verrassing zorgen, maar deze pakt verkeerd uit. Waar het de bedoeling was om Yasin direct diep te sturen wordt er balverlies geleden. UNA neemt de aanval over en waar deze nog in eerste instantie wordt afgeslagen, leidt balverlies op de achterlijn weer tot balbezit voor UNA. De rechtsbuiten kan de bal terugleggen op een inkomende middenvelder die de bal achter Edson binnenschiet. Dit is direct in de 1e minuut een koude douche. Een minuut later had het echter 1-1 moeten staan als Greg de 16 meter binnen snijdt, maar de bal net langs het doel schuift. Een 1e minuut waarbij je ogen te kort komt. Echter daarna wordt het veldspel van PSV zijde te voorspelbaar. Te veel wordt er achteruit gespeeld in plaats van vooruit. Op het middenveld zijn de afvallende ballen veelal voor UNA. Echter als PSV dan in het strafschopgebied komt, blijkt het levensgevaarlijk te zijn. Na een minuut of zeven snijdt Mo de 16 meter binnen en wordt in het strafschopgebied ten val gebracht. Iedereen wacht op het fluitje van de scheids maar dit blijft uit. Hoewel het spel zich geregeld op de PSV helft bevindt kan UNA geen noemenswaardige kansen uitspelen, maar blijft het toch opletten. In de 20 minuut moet PSV op voorsprong komen. Yasin, diep gestuurd loopt de achterhoede eruit, omspeelt de keeper, maar schiet niet hard genoeg in, waardoor de bal van de lijn wordt gehaald. Vijf minuten later is het wederom Yasin die ervan door is, maar de goede UNA doelman voorkomt de PSV voorsprong. Zo blijft de ruststand 1-0 voor UNA na een 1e helft waarin PSV gezien de kansen weliswaar op voorsprong had moeten staan, maar waarin de echte overtuiging ontbreekt. In de 2e helft een ander PSV. Blijkbaar is de tactiek omgegooid en PSV lijkt dan ook agressiever en meer opportunistisch (een woord voor Ik hou van Holland) te gaan spelen. Dit lijkt al in de 2e minuut succes te hebben als na een goede PSV aanval Yasin in stelling wordt gebracht, maar deze komt inmiddels een bekende van hem tegen, de UNA keeper. In de 5e minuut komt dan toch de verlossende gelijkmaker nadat Yasin weer de achterhoede van UNA zijn hakken heeft laten en bekwaam afrond. PSV gaat op zoek naar de overwinning en de kansen daartoe laten niet lang op zich wachten. Na een kwartier in de 2e helft een lange bal van Joey in de diepte die door Yasin wordt opgepikt en deze gaat er weer eens vandoor. Echter deze kan niet doeltreffend afronden. PSV domineert de 2e helft en UNA komt eigenlijk niet meer over de middenlijn. Doordat PSV de kansen niet benut en doordat voor het doel en rond de 16 meter een paar maal te beter vrijstaande speler niet gevonden wordt blijft het voor alsnog gelijk. Verder wordt het spel herhaaldelijk stop gelegd voor wissels, blessures en lichte overtredingen waardoor er irritaties gaan optreden. PSV krijgt echter nog goede mogelijkheden. Een schot van Joop wordt door de keeper gepakt en Yasin raakt nog een keer buitenkant kruising. In de laatste minuut van de officiƫle speeltijd denkt PSV nog een strafschop te krijgen. Davy speelt zijn tegenstander uit en gaat over het been van de tegenstander. Ook hier ziet de scheidsrechter geen strafschop in, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigt en PSV gezien het aantal kansen 2 punten in de race om het kampioenschap verspeelt.