2x
    Jari Horsten
  4. Wedstrijdverslag

Zevenklapper voor PSV O13

Na de goede midweekse overwinning op Ajax heeft PSV O13 opnieuw een zege geboekt. Op Papendal werd Vitesse met 1-7 verslagen.

De wedstrijd was een minuut bezig toen PSV al kon juichen. Jari Horsten mocht aanleggen voor een corner, die goed binnen werd gekopt door Sami Bouhoudane. Niet veel later was het echter alweer gelijk toen ook Vitesse een corner achter de PSV doelman werkte. De Eindhovenaren lieten zich niet van de wijs brengen en kwamen op prachtige wijze snel weer op voorsprong. Benjamin Khaderi speelde Isaï Middag vrij op de rand van de zestien, die vervolgens Dichano Bulo vond. De rechtsbuiten aarzelde niet en schoot knap binnen. PSV bleef beter en kwam tien minuten later op 1-3. Dichano Bulo zette goed druk op de doelman, die de bal aan de PSV-aanvaller verspeelde. Voor Sami Bouhoudane was het vervolgens een koud kunstje om zijn tweede doelpunt te maken. Vlak voor rust wist de spits zijn hattrick te voltooien door opnieuw een corner binnen te koppen. Deze 1-4 betekende tevens de ruststand.

Direct na de pauze kreeg PSV opnieuw een grote kans, toen Sami Bouhoudane een-op-een verscheen voor de doelman. De aanvaller kreeg de bal langs de keeper, echter verdween deze ook net langs de paal. Niet veel later viel de 1-5 toch: Jari Horsten stuurde Dichano Bulo diep, die rustig bleef en de bal goed binnenschoof. PSV bleef goed spelen en wist nog enkele kansen te creëeren, maar onder anderen Joep Willems en Benjamin Khaderi zagen hun pogingen gestopt worden door de Vitesse-keeper. Jari Horsten had meer succes: de jonge PSV’er schoot van grote afstand de bal over de doelman heen om zo de 1-6 op het bord te zetten. In blessuretijd herhaalde de middenvelder dit trucje, door op identieke wijze de zevenklapper van PSV te voltooien.

Opnieuw een mooie overwinning dus voor PSV O13, wat met goed spel enkele prima mogelijkheden wist te creëeren. Volgende week speelt de ploeg van Hidde van Boven een thuiswedstrijd als Sparta Rotterdam op bezoek komt. Deze wedstrijd begint om 11:00 uur.

Lucca Kiaba; Imran Yachou, Michael Bresser (52/Benjamin Khaderi), Rens Boon (35/Abdullah Hekmat); Jari Horsten, Isaï Middag, Benjamin Khaderi (35/Boet Mulders); Dichano Bulo, Sami Bouhoudane (46/Joep Willems), Gino Verhulst (46/Yalen Meulendijks).