5-1
12 oktober, 00:00
PSV D1 logo
Tokio 013 logo

PSV D1 speelde afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd tegen Tokio 013 (ja, ze kunnen niet van ver genoeg komen). Onder puike weersomstandigheden sleepte de D1 er na een wat moeizame eerste helft toch een overtuigende 5-1 overwinning uit. Trainer Claudio Braga greep de oefenwedstrijd aan om wat te experimenteren met zijn opstelling. Zo speelde verdediger Roel van Linschooten in de eerste helft op het middenveld en dook buitenspeler Mats Grotenbreg in de tweede helft op als diepe spits, later afgewisseld door Joey Konings die er meteen lustig op los scoorde. Al met al een nuttige oefenwedstrijd en een mooie onderbreking van het 'gewone' trainingsprogramma. Tokio 013 bleek zeker in de eerste helft een taaie tegenstander die verdedigend goed stond. In de tweede helft leek de fut er een beetje uit en liep PSV uit naar een makkelijke 5-1.

De feiten:
    * In de 21e minuut komt Tokio 013 op voorsprong. Een uitbraak wordt goed afgerond als de bal strak onder keeper Ieke Scheerhoorn wordt door geschoten: 0-1.
    * Een vrij makkelijk gegeven penalty in de 24e minuut. Dante Rigo schiet onberispelijk in: 1-1.
    * Aanvankelijk weinig spanning in de tweede helft. Tot de 22e minuut als Joey Konings uitbreekt en de 2-1 binnenschiet. Het is overduidelijk buitenspel, maar door het ontbreken van grensrechters wordt dat niet opgemerkt.
    * In de 24e minuut kopt Lennerd Daneels bij de tweede paal terug op Giovanni Nicolaas die hoog de 3-1 binnenschiet.
    * Joey schuift in de 27e minuut zijn tweede treffer binnen: 4-1.
    * Lennerd zet prima voor op Joey die de 5-1 binnenschiet (of was het koppen, daar kan ik even vanaf zijn?).