PSV O14 - AFC Ajax JO14-1

 1. zaterdag 12 september 12:30

  De Uitslag

 2. PSV komt te kort in topper

  Afgelopen zaterdag alweer de tweede competitiewedstrijd voor PSV O14. Na de openingswedstrijd tegen Feyenoord, stond zaterdag alweer een topper op het programma, deze zaterdag was het Ajax dat op bezoek kwam. Dus binnen een week twee topwedstrijden spelen, heerlijk toch.

  Was vorige wedstrijd nog PSV de voetballende ploeg, vandaag was Ajax duidelijk een maatje te groot voor de O14. Op bijna alle fronten waren de Amsterdammers iets verder als PSV. Dit wil niet zeggen dat PSV kansloos was, zeker niet, ook voor PSV waren er kansjes om de score te openen. Zo was IsaƬ Middag al vroeg in de wedstrijd dicht bij een doelpunt, maar was de goalie uit Amsterdam net iets sneller. Ook was er een grote kans voor Sami Bouhoudane, die na een voorzet van Yalen Meulendijks, de bal in het zijnet kopte. Ajax was enkele keren gevaarlijk met steekballen die achter de PSV-verdediging neer werden gelegd, maar PSV doelman Stijn Kuijsten was elke keer op tijd om te redden. Zo konden beide teams gaan rusten zonder gescoord te hebben.

  In de tweede helft was het wederom Ajax dat het beste van het spel had. Ajax gaf nog meer druk naar voren, waardoor PSV het moeilijk had. In de 48e minuut wisten de Amsterdammers de bal te onderscheppen op het middenveld, Ajax schakelde veel sneller om als PSV, waardoor er een overtal voor het doel van Stijn verscheen, Ajax scoorde en liet Stijn kansloos. Ajax bleef dreigender dan PSV, en de kansjes waren ook groter. Enkele minuten voor tijd kon Ajax ook nog de 0-2 scoren, nadat PSV achterin een fout had gemaakt.

  Al bij al weer een goede les. Na deze wedstrijd gespeeld te hebben, weten de PSV'ers weer waar ze staan en zullen ze weer hard moeten gaan trainen om zich volgende week te revancheren. Excelsior uit Rotterdam komt dan op bezoek in Eindhoven.

  Opstelling PSV:
  Stijn Kuijsten;  Imran Yachou, Steyn Mussche (61/Dichano Bulo), Abdullah Hekmat; Rens Boon, Benjamin Khaderi (65/Jari Horsten), Rodin Oesterholt (65/Raf Vullers), Yalen Meulendijks; Isai Middag, Sami Bouhoudane, Gino Verhulst (52/Gino Verhulst).