1-1
12 september, 00:00
MVV D2 logo

Gelijk op

We schrijven 12 september 2009. PSV D3 treedt aan voor de tweede wedstrijd van de D-League ZO-Nederland tegen MVV D2 uit Maastricht. De jongens zijn al weer flink in het ritme, maar voor mij is het vandaag mijn debuut als D3-verslaggever.

De D3 heeft nu naast een professionele fotograaf, drie (3!) full time journalisten die de jongens dit jaar gaan volgen. Er wordt al gesproken over de oprichting van een PSV D3-redactie! Zo zie je dat het samenvoegen van de 2 E-teams, ook in de begeleiding tot allerlei nieuwe en spannende ontwikkelingen leidt. Bij mijn aantreden op het complex, sprak de heer Lekens mij direct aan met: ‘Het is nu echt uw beurt’. Mede-journalist mw. Ank Gakpo van Bommel kwam later aan omdat, zo vertelde ze mij, in de vergadering was besloten dat het vandaag ‘mijn beurt was’. Op mijn vraag welke vergadering dat dan was, blijft het angstig stil ... Echter, lezers wees gerust ... de nieuwe redactie zal vast in de loop van het seizoen een hecht team gaan vormen, en bijdragen van hoog niveau leveren.

Toch nog even gebruik maken van de gelegenheid om mede-verslaggever Lekens te corrigeren (u merkt het gaat er stevig aan toe), die in een vorig verslag sprak van ‘een reeks oefenwedstrijden’, terwijl we het toch hebben over de D2-League ZO-Nederland. Deze competitie is inderdaad van ‘buiten de KNVB’ maar het gaat om een competitie met professionele teams die strijden om de winst in een competitie, met een heuse beker voor de eerste prijs.

Het enige nadeel is dat de uitslagen en standen niet gewoon op de KNVB-site te vinden zijn, en we dus niet weten hoe het er aan toegaat in de D2-League. Daar komt bij dat onze D3-commissie ‘Standen en Uitslagen’ helaas geen leden heeft. Vorig jaar was Henri Vonk hier onze man, maar die is samen met Pepijn in de E gebleven. Er wordt nog gezocht naar nieuwe leden ... maar niemand lijkt in de voetsporen van Henri te durven treden. Toch even gezocht of wij dit buiten de club kunnen invullen; kansrijk is de site van onze tegenstanders van vandaag: MVV D2 met een (hoop ik) bijgewerkte stand! Leuk was wel dat de fam. Vonk nog even bij het oude cluppie kwam kijken!

Nu over naar de wedstrijd! Uitgerust na een lange schrijf-zomerstop en met een nieuw vers schrijfboekje in de binnenzak, sta ik op scherp op de middenlijn om maar geen moment te missen. MVV en PSV staan klaar voor de wedstrijd. Us MVV’ke in mooie rood witte shirts, en PSV in de gloednieuwe, sjieke zwart met rood-wit geblokte baan. Maar ik moet zeggen, de eerste helft kan ik weinig noteren in mijn rood-zwarte boekje. Het spel is rommelig met MVV D2 de bovenliggende partij. Dit leidt ook tot de 1-0 als Stan een hard schot kan pareren, maar een attente MVV’er de bal in tweede instantie het doel kan inschuiven. Gelukkig is Stan voor het overige heer en meester in zijn goal, en blijft het bij een bescheiden 1-0.

Rust. Hopelijk dat de tweede helft meer gaat brengen, anders wordt het toch belangrijkste voetballende deel van het verslag, wel heel kort. Gelukkig, in de tweede helft ontspint zich een bijzonder leuk duel waar het publiek met volle teugen van geniet. De PSV- en MVV-aanhang moedigen de jongens enthousiast aan, want het kan alle kanten op.

Waar MVV in de eerste helft de betere ploeg is, is PSV in de tweede helft meer op de helft van MVV. De duels worden gewonnen op het middenveld en regelmatig worden de aanvallers gelanceerd. Het is Ruud die gevonden wordt, en de keeper weet te passeren maar daar staat een attente verdediger die de bal kan keren. Cody schiet geregeld op de goal en de ballen gaan hoog-hoog, maar zakken net te laat of net te hoog; zonder resultaat. Ook Robin laat zich gelden en weet in een mooie actie de keeper te omspelen, maar komt tot twee keer aan toe net kracht te kort.

Het is wel al snel verdiend 1-1 door Ruud die vanuit een snel genomen vrije trap de keeper slim passeert. MVV moet meer terug maar blijft wel met uitvallen vreselijk gevaarlijk. Arne en zijn verdedigers moeten regelmatig alle zeilen bijzetten om niet de tweede tegentreffer toe te staan. Colin heeft in de rust het team meer naar voren toe neergezet wat inderdaad balbezit en kansen oplevert, maar waardoor er achterin 1 op 1 gespeeld wordt, en er geen foutjes gemaakt mogen worden.De jongens zijn gelukkig attent; Jordan en Steven kunnen op de flanken met hun snelheid uitbraken ontregelen, en in het centrum staat Armando die met veel inzicht voortdurend op de juiste plaats staat.

Waar MVV in de eerste helft, de wedstrijd naar zich toe had kunnen trekken; in de tweede helft krijgt PSV D3 alle kansen om de wedstrijd alsnog te winnen. En dan zit het niet mee als een volgens in ieder geval de PSV-ers glaszuivere strafschop (een MVV-er die als keeper optreedt) onthouden wordt. Ook Cody heeft nog eens pech als hij een prachtige rush wil afsluiten met een ziedend schot, maar juist op die plek is een mol aan het werk geweest...

Zo blijft het bij 1-1, een terechte uitslag in een duel met twee gezichten tegen een bijzonder sportieve tegenstander.