10-0
12 september, 00:00
PSV D2 logo
NAC Breda D2 logo

Voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen ontving PSV D2 zaterdag NAC Breda D2 op de Herdgang. De Bredanaars hadden hun eerste competitiewedstrijd met 2-4 verloren van RBC Roosendaal D2, volgende week tegenstander van PSV D2. PSV boekte vorige week een mooie 0-4 overwinning op Roosendaal D1.

NAC begint de wedstrijd goed, want al in de eerste minuut is er een snelle aanval die eindigt met een inzet die richting het lege doel rolt. Ymanuel Hurkmans loopt goed mee en haalt de bal bij de vijfmeter weg. Om het niet spannender te maken dan het was: dat was de eerste en meteen laatste doelpoging van NAC in deze wedstrijd. Direct na deze aanval waarschuwt PSV met een lob op de lat van Matthias Verreth na goed voorbereidend werk van Ertem Bolukbas. Dante Rigo waarschuwt bij de volgende aanval niet nog een keer en schiet van 18 meter de 1-0 hoog de touwen. Na de openingstreffer volgen verschillende mogelijkheden voor PSV. Schoten van Matthias, na een een-twee met Twan Demin, en van Zohair Labyad eindigen in de handen van de keeper respectievelijk over het doel. Twan zelf test daarna nog eens de handschoenen van de keeper. Halverwege de tweede helft wordt het dan toch 2-0. Een aanval van achteruit wordt door de mee opgekomen Koen Vos teruggelegd op Dante die met een geplaatst schot zijn tweede treffer scoort. Enkele minuten later valt de 3-0 als Zohair Matthias richting keepeer stuurt en Matthias de bal in het dak van het doel knalt. In de resterende tien minuten van de eerste helft zijn er voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden. Dante is gevaarlijk met een vrije trap, Joey Konings schiet, op aangeven van Ertem, voorlangs en Matthias werkt de bal na een voorzet van Ymanuel over. Gescoord wordt er niet meer voor rust. Een eerste helft met ongeveer 80% balbezit voor PSV en bij vlagen prima voetbal, hoewel een gebrek aan nauwkeurigheid en rust aan de bal er debet aan zijn dat het 'nog maar' 3-0 staat.

In de eerste tien minuten na rust blijft de slordigheid de overhand hebben in het spel van PSV. Er wordt daarom niet veel gecreƫerd. Trainer Twan Scheepers neemt hier geen genoegen mee, blijft zijn spelers op de huid zitten en spoort ze aan om gewoon te blijven voetballen. Dit advies nemen de D2-spelers al snel ter harte want de laatste twintig minuten wordt het arme NAC volledig platgewalst. Dan de doelpunten in de tweede helft. De 4-0 valt na een snelle aanval en dito een-twee tussen Matthias en Mats Grotenbreg die de keeper omspeelt en de bal intikt. Ook de 5-0 is van Mats die rand zestienmeter uit de draai in de hoek schiet. Vervolgens testen Matthias, na een slim passje van Ties van den Eijnde, en Jeroen Swinkels nog maar eens de keeper, maar nu zonder succes. Na deze pogingen gaat het hard. Koen komt weer eens op, speelt Zohair aan en die besluit met zijn schot de bovenhoek op te zoeken: 6-0. Het wordt 7-0 als Giovanni Nicolaas Joey diep stuurt, Joey de paal raakt en de rebound teruglegt op Mats die binnenschiet. De volgende treffer is weer van Zohair die, weggestuurd door Gio, de smaak van het in de hoek schieten te pakken heeft en op die manier de 8-0 aantekent. Vervolgens is het Gio die op aangeven van Joey van net buiten de zestien met links hard uithaalt en de 9-0 op het scorebord zet. Het publiek roept 'tien, tien, tien' maar er rest nog maar weinig tijd. Het siert de mannen van trainer Twan dat zij toch op zoek gaan naar de dubbele cijfers. In blessuretijd dan een corner van Gio die voor het doel door iedereen wordt gemist, maar de bal wordt door Twan (de speler uiteraard) opgepikt op de rand van het zetienmetergebied en mooi in de verre hoek geplaatst: 10-0.

Een mooie, grote overwinning voor PSV D2 dat in grote delen van de wedstrijd prima voetbal speelde. Daarbij mag zeker vermeld worden dat elke poging van NAC om tot maar iets van een aanval te komen al in een vroeg stadium werd verijdeld door de verdedigers Ymanuel, Koen, Jeroen, Ties en niet te vergeten de altijd op techniek verdedigende Roel van Linschoten. Zij zorgden ervoor dat keeper Ieke Scheerhoorn weinig te doen had. Door deze overwinning nam PSV D2 de koppositie in de 2e divisie C in handen. Een mooie uitdaging om die positie dit seizoen niet meer uit handen te geven.