Roda JC JO13-1 - PSV O13

 1. zaterdag 12 mei 11:30

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Het verslag

     
  Net als vorige week ook deze week een dubbelprogramma voor PSV O13. Op woensdag een uitwedstrijd naar FC Den Bosch, deze werd met een 2-3 overwinning afgesloten. En op zaterdag werd een teleurstellende 1-1, behaald in Kerkrade bij Roda JC.

  Op woensdag een uitgestelde competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch. Het veld hielp niet mee om goed voetbal te spelen, dus kregen we een wedstrijd waar vooral veel strijd in te zien was. PSV kwam al in de eerste minuut op voorsprong, door Renzo Tytens, die iedereen te snel af was en beheerst wist te scoren. Maar enkele minuten later kon Den Bosch alweer gelijk maken, door fouten achterin bij PSV. Enkele minuten later was het wederom PSV dat op voorsprong kwam. Tim van de Heuvel was ditmaal trefzeker. Toch wist Den Bosch de stand nog voor rust gelijk te trekken, een afstandsschot viel er net onder de lat in. PSV doelman Harm Sigmans was kansloos op deze bal.

  Na rust hetzelfde spelbeeld, geen goed spel maar veel strijd. Toch was het PSV dat de overwinning nog binnen wist te slepen. In de 47e minuut was het Khaled Rhazak, die een corner wist binnen te koppen bij de eerste paal. Na dit doelpunt bleef PSV nog op jacht naar een grotere voorsprong. Maar de bal ging er niet meer in. Zodoende 3 punten mee naar Eindhoven, en zich weer voorbereiden op de volgende wedstrijd.

  Op zaterdag moest er afgereisd worden naar Roda JC. Wederom een slecht veld, dus weer geen goed voetbal. PSV overheerste wel maar ging wederom niet zorgvuldig om met de kansen. Uit enkele dode spelmomenten wist PSV nog wel gevaarlijk te worden. Het was dus niet verwonderlijk dat er gescoord zou worden uit een standaardsimulatie. Een corner kort voor het doel langs, werd door Renzo Tytens binnen getikt. Met een voorsprong ging PSV dus rusten.

  In de tweede helft was PSV wel weer de betere ploeg, maar Roda bleef loeren op een uitval. Een van de weinige keren dat de Limburgers voor het PSV doel verschenen was het wel raak. Hierna ging het spel op en neer, maar kwamen beide partijen niet tot scoren. Met dit gelijkspel wist PSV wel de vierde plaats op de ranglijst veilig te stellen. Nu wacht komende woensdag nog een lastige uitwedstrijd naar Breda. Waarna de competitie erop zit voor PSV O13. Hierna nog enkele grote internationale toernooien, en dan kan men zich op gaan maken voor een nieuw seizoen bij de O14.