5. Doelpunt

Amar Catic
  6. Wedstrijdverslag

Het verslag

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen het laag geklasseerde N.E.C./FC Oss op het programma, maar er was bij PSV O19 geen spraken van onderschatting. Want de eerste wedstrijd van het seizoen, in eigen huis, werd verloren en uit in Nijmegen werd maar nipt met 1-2 gewonnen.

De jongens uit lieten dus ook meteen vanaf de eerste minuut zien dat het deze middag eenrichtingsverkeer zou haan worden. In de 4e minuut was het Zakaria Aboukhlal die door de verdediging slalomde en binnen de zestienmeter werd neergelegd. De arbiter wuifde het voorval echter weg. Niet veel later, na een overtreding op de rand van de zestienmeter op Amar Catic, was het Michal Sadilek die de gegeven vrijetrap op de lat schoot. PSV bleef hierna genoeg kansen creëren. Het duurde echter tot de 24e minuut voordat het doel werd gevonden. Een mooie aanval via Catic, Justin Lonwijk en Joël Piroe werd door de laatstgenoemde feilloos binnengeschoten. Een dik verdiende voorsprong, maar toch was het N.E.C. dat in de 30e minuut onverwachts langszij kwam. En daarmee de stand dus weer op 1-1 bracht. Maar heel lang konden de Nijmegenaren niet nagenieten van de goal. In de 32e minuut was het weer een mooie aanval over veel schijven, waarbij de bal door Aboukhlal werd binnengeschoten. En dus de stand op 2-1 in het voordeel van PSV bracht. Niet veel later, in de 38e minuut, was werd een korte corner door Steven Theunissen voorgegeven, de bal kwam op het hoofd van Piroe terecht. De bal viel voor de voeten van de centrale verdediger Maxime Soulas en deze schoot de 3-1 binnen. Zo gingen de jongens van Mark van Bommel met een ruime voorsprong de rust in.

PSV ging vervolgens in de tweede helft lekker door met het creëren van kansen. Het duurde alleen tot de 59e minuut voordat de 4-1 op het scorebord kwam te staan. Een mooie voorzet van Aboukhlal werd goed binnengeschoten door Lonwijk. De verdediging van PSV gaf verder niets weg, dus de wedstrijd werd feitelijk maar op een helft gespeeld. Een mooie voorzet van Piroe vanaf links op de vrijstaande Aboukhlal zorgde ervoor dat de stand  5 -1 werd in de 86e minuut. De rechtsbuiten schoot de bal in de verre hoek van het doel. In de 88e minuut was er nog een fraaie pass van Davy van de Berg op Catic waarmee laatstgenoemde de eindstand op 6-1 bracht.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter bleef het nog een tijdje onrustig op de Herdgang. Want wat bleek, Feyenoord had vlak voor tijd tegen Ajax de stand gelijk getrokken. Na een paar minuten kwam ook het verlossende woord, PSV O19  was KAMPIOEN! Aankomende zaterdag speelt PSV een uitwedstrijd tegen Vitesse, de aftrap van dat is om 14.30 uur.

Opstelling PSV: Roulaux , Wallenburg(67, Teze ), Daverveld (82, Oosterbrink), Soulas, Theunissen, Sadilek, Aboukhlal, Schoonbrood, Piroe, Lonwijk (67, Van den Berg ) en Catic.

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met de wedstrijdfoto's van Paula Lenting en hier de foto's van de huldiging na afloop.