12 mei, 12:00
Ajax AFC JO16-1 logo
PSV O16 logo

PSV verzuimt Ajax bij de strot te pakken

O16 speelde zaterdag op de Toekomst de topper tegen Ajax. In een wedstrijd die het affiche onwaardig bleef, speelden beide teams onder de maat. Waar Ajax daarvoor nog een plausibele reden kon aanvoeren, nadat de scheidsrechter al in de 21e minuut een verdediger met een rode kaart van het veld stuurde vanwege een handsbal in het strafschopgebied, zodat het team driekwart van de wedstrijd met een man minder speelde, slaagde PSV er niet in om die man meer situatie uit te buiten.

PSV begon veelbelovend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg het team een vrije trap 20 meter links van de goal. Jeremy krulde die met een mooie trap maar net links naast. Nadat vervolgens Ajax een aantal keren gevaarlijk voor de goal van Jurre werd - zo redde hij uitstekend toen de rechterspits van Ajax uit een razendsnelle omschakeling voor hem opdook en in de korte hoek binnenschoot - kreeg Jeremy in de 23e minuut een niet te missen kans. Milan kwam op rechts het strafschopgebied binnen en vuurde hard op de Amsterdamse goal. Zijn inzet werd door de nr. 4 van Ajax met zijn handen uit het doel gewerkt, hetgeen door de scheidsrechter werd bestraft met een rode kaart en een penalty voor PSV. Jeremy nam de verantwoordelijkheid op zich, maar schoot de penalty zwak in en wist PSV niet op voorsprong te zetten. Slechts korte tijd later slaagde Ajax daar vanuit het niets wel in. Vanaf 20 meter haalde de rechterspits onverwacht verwoestend hard uit en verraste Jurre die als aan de grond genageld stond, 1-0 dus bij rust in plaats van 0-1.

Hoewel beide ploegen in de tweede helft nog een aantal goede kansen kregen, wist zowel PSV als Ajax niet meer te scoren. PSV slaagde er op geen enkele manier in om enig voordeel te benutten uit de man meer situatie en Ajax bij de strot te pakken, waardoor Ajax op zijn beurt ondanks de numerieke minderheid vrij eenvoudig overeind bleef, en uiteindelijk de 1-0 over de streep wist te trekken. Door het rommelige wedstrijdschema heeft PSV nog een aantal competitiewedstrijden te spelen. Komende week staat de dubbel tegen FC Utrecht op het programma. Dinsdag speelt PSV om 18:30 uur de uitwedstrijd in Utrecht, zaterdag komt hetzelfde team om 14:30 uur op bezoek op de Herdgang.

Opstelling: Jurre Schaafsma; Thomas Cox (’59  Alberto Puts) - Nigel Lonwijk - Dennis Vos (’68 Joep Kluskens) - Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans (’41 Joost de Schutter) - Manu Matuta (c) - Kees van Lindert; Milan Beumer (’22 Jason Pigmans) - Fofana Fode - Jeremy Antonisse.