3-4
12 april, 00:00
SC Heerenveen A1 logo
PSV A1 logo

Na een paar wedstrijden radiostilte en een periode waarin we wedstrijden speelden om niet echt over naar huis te schrijven gaan we vandaag naar Heerenveen om de draad weer op te pakken. Nog drie wedstrijden en nog steeds is het niet duidelijk wie er nu kampioen wordt. Wel valt er elke week een kandidaat af.
    Zoals de laatste weken beginnen we vandaag ook dramatisch aan de wedstrijd en het is dan ook Heerenveen dat in een minuut tijd twee maal weet te scoren. We weten nu dus weer waar we staan en ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat de koppies niet naar beneden gaan en dat we er met zijn allen de schouders onderzetten en erin blijven geloven om toch een goed resultaat te halen. Dit heeft tot gevolg dat we via een penalty en twee doelpunten van Ryan de bordjes weten te verhangen en de rust ingaan met een 2 – 3 voorsprong. Klasse mannen. Dit willen we graag zien. Mentaliteit en vechtlust. De wil om te winnen. De trainer geeft dit in de rust ook aan. Na de rust is het toch Heerenveen dat sterk aandringt en na tien minuten scoren ze dan ook de gelijkmaker. Maar wij willen meer. Met nog twintig minuten te spelen is het Jordy die uit een mooie vrije trap van Kenneth de bal binnenkopt en ons weer op voorsprong zet. We houden dit met wat kunst en vliegwerk vast en nemen zo de punten mee terug naar Eindhoven. En de race duurt voort. Na de uitslagen van vandaag blijkt dat Utrecht af is gevallen.
    Na het paasweekend in düsseldorf volgen nog de rit naar Rotterdam Sparta en thuis tegen Twente. En dan, ja dan weten we het.
    Vandaag is weer gebleken dat je alleen een wedstrijd kunt winnen als je vooruit speelt en bij een inworp de bal naar een speler met hetzelfde shirt als jij gooit. Maar daar moet wel bijgezegd worden dat Heerenveen hier ook wel moeite mee had.
    Niet terugkijken maar vooruit is het devies dus.
    En denk dan hier maar aan: Het fijne van het verleden is, dat het voorbij is.
    Veel succes tijdens het tournooi en fijne paasdagen.

de la Paz, Verstraaten, Loof, de Wijs, Groenendijk (23ste Rommens), Mahmoed, Sanoh (79ste Baysal), Paal (84ste Junior), Wouters, Rommens, Hiwat.