7-0
12 april, 00:00
PSV C1 logo
Excelsior C1 logo

Vandaag stond de C1 voor de derde keer tegenover Excelsior. Beide vorige keren, éénmaal beker en éénmaal competitie, werd de wedstrijd in winst omgezet. En beide keren met 1-2. Het lag dan ook in de lijn der verwachtingen dat PSV met 2-1 zou winnen. Maar ook deze wedstrijd begon met 0-0. Dus zover was het nog lang niet.....

In tegenstelling tot vorige week begon PSV scherp. Het gaf de gasten uit Rotterdam vanaf het eerste fluitsignaal meteen al het gevoel dat er nu niks te halen viel in Eindhoven.

Dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Want in de 4e minuut pakte Amar Catiç halverwege de Rotterdamse helft de bal af, en PSV schakelde snel om. Amar legde de bal na een korte run naar rechts opzij waar de meegelopen Leandro Fernandes vervolgens zeer fraai afrondde.

Na deze snelle treffer bleef PSV jagen op meer goals. Na een prachtige lange crosspass van Armando Obispo op Amar gooide laatstgenoemde even zijn trucendoos open. Of was het zijn kappersdoos, want er kwamen toch een paar scharen uit......hij stuurde zijn tegenstander helemaal het bos in. Naar het schijnt bivakeert hij daar nu nog. Helaas werd deze mooie aanval niet bekroond met een doelpunt want Amar's voorzet bereikte geen medespeler.

Na een kwartier spelen verdubbelde PSV zijn voorsprong. Een vrije trap van Armando vanaf 24 meter werd vol overtuiging binnengehamerd. Of was het toch een "ketser" van de keeper die de bal door zijn handen én benen liet glippen alsof het een hete aardappel was. Afijn: de 2-0 stond op het scorebord.

Een paar minuten later was Amar dichtbij een treffer nadat Leandro hem wegstuurde. Amar besloot de diepe bal ineens als volley te nemen, maar helaas zag hij het schot net naast te gaan.

Nadat PSV een aantal mogelijkheden onbenut liet was het een penalty van Armando die de ruststand op 3-0 bracht. De penalty werd gegeven nadat spits Cody Gakpo binnen de beruchte lijnen werd gehaakt.

Excelsior had tot aan de rust welgeteld één kleine mogelijkheid (een schotje die door keeper Arne Lekens zonder moeite werd opgeraapt). Maar na rust kregen ze meteen een mooie gelegenheid: een vrije trap van net buiten de 16 meter liet Arne koud. Want ook deze inzet werd een eenvoudige prooi voor hem.

PSV nam snel het spel weer in handen. Hoewel de eerste fase van de tweede helft iets rommiger leek. Toch reeg PSV weer de nodige kansen aaneen. Het duurde echter tot de 51e minuut voordat het net weer gevonden werd. De dit keer op het middenveld geposteerde Baggio Wallenburg stak Cody prachtig weg die simpel de 4-0 scoorde.

Daarna ging het snel: in de 56e minuut zette Amar met een subtiel passje Leandro vrij voor de keeper. Een toegesnelde verdediger dacht dat hij (ondanks dat er op kunstgras gespeeld werd), even nog wat groene vingers moest maken want hij schoefelde zonder géne Leandro onderuit. En dus wees de prima fluitende scheidsrechtder voor de tweede maal naar de stip. Dit keer was het de andere centrale verdediger, Lars Dickens, die achter de bal ging staan en de keeper kansloos liet: 5-0.

En nog was de koek niet op! In de 64e minuut poorte Amar voor de verandering zijn tegenstander na een onnavolgbare schijnbeweging en legde de bal panklaar voor Gaétan Bosiers die de bal hard binnenschoot.

Als slotakkoord scoorde Leandro al vallend koppend de 7-0 na een soort zaalvoetbalgoal waarbij Cody verantwoordelijk was voor de assist.

Een ruime overwinning vandaag. Waardoor PSV de bijzonder slechte smaak van vorige week wegspoelde en meteen vertrouwen tankte naar de wedstrijd van volgende week (dan wacht het nog vol voor de titel spelend Sparta uit) en de bekerfinale die in mei tegen Ajax gespeeld wordt.

Arne Lekens; Jordan Teze, Lars Dickens, Armando Obispo (c), Gaetan Bosiers; Robin Schoonbrood, Baggio Wallenburg, Leandro Fernandes; Amar Catiç, Cody Gakpo, Yasin Aalillou (48' Tijn Daverveld).