3-1
12 april, 00:00
PSV D1 logo
MVV D1 logo

PSV D1 heeft de thuiswedstrijd tegen MVV D1 overtuigend met 3-1 gewonnen. Zonder de met de C2 naar Alkmaar afgereisde Clint Leemans, Jordy de Wijs, Aron Schnorrenberg, Joep van Vroenhoven en Daan Bollen begon PSV D1 sterk aan de wedstrijd tegen de goed presterende gasten uit Maastricht. De duels werden goed aangepakt, waardoor PSV steeds in balbezit wist te blijven. In de vijfde minuut was het al raak toen de bal na een gekraakt schot van Vinnie Vermeer bij Jorrit Hendrix terecht kwam. Jorrit bedacht zich niet en van dichtbij schoot hij de 1-0 binnen. PSV D1 bleef druk zetten en in de tiende minuut werd Endy Opoku Bernadina goed in de diepte weggestuurd door Sven van de Kerkhof. Endy schudde de tegenstanders van zich af, bleef goed kijken en paste op de bij de tweede paal uitstekend vrijgelopen Michael Maria, die van dichtbij de 2-0 intikte. MVV D1 kwam er nauwelijks aan te pas en het was niet verwonderlijk dat PSV D1 na een prachtige actie van Endy Opoku Bernadina over de achterlijn en na goed afleggen van Endy op Michael Maria, door een mooi geplaatst schot van Michael op een 3-0 voorsprong kwam. Voor de rust werden er door PSV D1 nog diverse goede kansen gecreëerd, maar doelpunten leverde dit helaas niet meer op.
    In de tweede helft greep MVV D1 mede door de wind in de rug meer en meer het initiatief. De achterhoede van PSV met Sam Schuite, Sven van de Kerkhof en Sander Heesakkers speelde echter een prima wedstrijd, waardoor er nauwelijks kansen ontstonden voor MVV. Twee keer werd MVV gevaarlijk, maar beide keren wist Jeroen Meurs, de zwarte panter uit Velp, op moedige wijze redding te brengen. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde MVV D1 uit een corner de verdiende tegentreffer.
    Inmiddels was bekend dat Willem II D1 thuis met 5-1 had gewonnen van FC Den Bosch D1, zodat PSV D1 en Willem II D1 met nog één wedstrijd te spelen gelijk aan kop blijven. PSV D1 speelt volgende week uit tegen het onderaan staande TOP Oss D1 (dat eerder thuis met 0-0 gelijk speelde tegen Willem II D1) en Willem II D1 reist af naar Breda voor de uitwedstrijd tegen NAC D1 (dit seizoen thuis nauwelijks te verslaan). We wensen PSV D1 veel succes in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen!