1-1
12 maart, 00:00
Helmond Sport D2 logo

In de tweede wedstrijd van het drieluik deze week is Helmond Sport D2 de tegenstander. Afgelopen woensdag werd nog tegen de leeftijdgenoten van Club Brugge gespeeld. Na een redelijke 1e helft waarin niet wordt gescoord en waar PSV de bovenliggende partij is met een kansverhouding 3-1, wordt PSV in de 2e helft met name op felheid afgetroefd door Brugge. Men mag van geluk spreken dat Brugge maar 1 maal doel treft in de tweede helft zodat Greg in blessuretijd nog voor de gelijkmaker kan zorgen nadat Jay de paal had geraakt. Wellicht dat de carnaval die tweede helft nog in de hoofden en benen zat.
    Vandaag dus Helmond Sport D2. De vorige twee confrontaties leverden een ruime nederlaag en een ruime overwinning op. We zijn dan ook benieuwd wat we kunnen verwachten vandaag. Het is vanaf de aftrap dat PSV de partij naar zijn hand zet. Het spel ziet er verzorgd uit en de eerste mooie aanval wordt van achteruit opgezet. Via Rico wordt Tijn bereikt die Arne wegstuurt en diens voorzet wordt door Greg in een keer genomen. Helaas staat de keeper net op die plek. Zo kan Arne nog tweemaal doorbreken, maar dan wordt net niet de juiste man gevonden, waarbij de grasmat ook niet echt meewerkt. Ook de linkerzijde zorgt voor dreiging met Niels die enkele malen goed opkomt en Joop die de 16 meter in dribbelt maar niet tot een schot kan komen. Even later is het Davy die met een schijntrap zich vrij zet maar dan op de keeper botst. Zo oogt het spel alleraardigst, maar moet ook gezegd worden dat Helmond hier ook de ruimte voor geeft en zich voornamelijk voor eigen doel op houdt. Een ongeschreven voetbalwet blijft dat wanneer je de kansen niet benut, de treffer aan de andere kant valt. Zo ook vandaag. Een slippertje achterin en de bal ligt achter Kyan. In plaats van een 2-0 voorsprong gaan we de rust in met een 1-0 achterstand. De tweede helft bijna een zelfde beeld, waarbij Helmond zich nog meer op eigen helft terug trekt. Hierdoor worden de ruimtes erg klein en wordt het moeilijker voetballen. Aangezien het veld er nou ook niet echt lekker bij ligt wordt het niet makkelijk om de achterstand om te buigen. Waar in de 1e helft nog veel via de zijkanten gespeeld wordt en zo ook veel gevaar wordt gecreƫrd, trekt nu alles de midden in, waar veel Helmonders staan. Ondanks het veldoverwicht komen er nauwelijks kansen. Of het moet via Yassin zijn, die echter in het strafschopgebied omver wordt gelopen. De scheids ziet er echter geen strafschop in. Het blijft dan ook wachten tot een kwartier voor tijd als Joey een voorzet via een vrije trap goed inschat en de verdiende gelijkmaker binnenkopt. PSV gaat wel op zoek naar de overwinning, maar kan ook geen bres meer vinden in de Helmondse verdediging. Hierdoor eindigt de wedstrijd gezien de verhouding toch iets teleurstellend in een gelijkspel. Dan moet het morgen maar gebeuren als de jongens van Klaas Puul op bezoek komen.