3-2
12 februari, 00:00
PSV D1 logo
NAC Breda D1 logo

In een bloedstollende wedstrijd heeft PSV D1 zaterdag aan het langste eind getrokken en een grote stap gezet op weg naar een eventueel kampioenschap. Tegen NAC Breda werd het uiteindelijk 3-2, na eerst van een comfortabele voorsprong van 3-0 te hebben genoten. Uiteindelijk werd het toch nog benauwd en de opluchting na het laatste fluitsignaal was duidelijk hoorbaar. Over de hele wedstrijd gezien was PSV de terechte winnaar. De D1 had overwegend balbezit en mocht het grotendeels aan zichzelf wijten dat het uiteindelijk toch nog precair werd. NAC verdient een groot compliment voor de vechtlust en de sterke wil om er vanaf het begin een echte wedstrijd van te maken. Want een echte wedstrijd, dat was het!
    Het begin is direct fel met twee ploegen die naar voren spelen. Gevaar is er ook meteen vanaf Bredase kant uit een corner. Zonder gevolgen gelukkig. PSV heeft meer balbezit, NAC verdedigt scherp en zeker. Pas na acht minuten komt PSV in de buurt van het Bredase doel. De corner die PSV krijgt, levert echter teleurstellend weinig op.
    Dan vier minuten later. Met een machtige actie op rechts snijdt de Belgische rechtsbuiten door de verdediging heen en rondt geweldig af met buitenkantje voet: 1-0. De ploegen blijven aan elkaar gewaagd. NAC krijgt uit een corner een prima kopkans, PSV komt dan goed weg. Vanaf de 25e minuut is het PSV dat de klok slaat. Eerst is het Matthias Verreth die na een goede pass van Mink Peeters wegsprint en op de keeper stuit. Daarna probeert Lennerd Daneels het, opnieuw na een prima pass van Mink, maar ook hij stuit op de keeper en Ties van den Eijnde krijgt vlak voor tijd ook een enorme kans. Zijn iets te zachte schot wordt jammer genoeg net op tijd van de lijn gehaald. Een zeer sterke fase van PSV met drie grote kansen, maar het blijft slechts 1-0.
    Dat sterke einde van de eerste helft zet PSV door in de tweede helft. Wat heet! Het fluitsignaal voor de aftrap echoot nog na, of PSV staat op 2-0. Matthias profiteert van een slechte terugspeelbal en de Belgische spits passeert vloeiend de keeper. Ties breekt meteen daarna weer door de verdediging, maar na een goede solo verzuimt hij de bal voor te trekken. PSV is in die fase veel sterker dan NAC. Het combineert beter en geeft NAC nauwelijks ruimte. Mats Grotenbreg en Tom Scheepers leggen achterin vele meters af en controleren de verdediging, Dante Rigo verlegt het spel steeds goed naar voren. Op het middenveld werken Giovanni Nicolaas en Ertem Bölükbas keihard en de vleugelspelers Zohair Labyad en Lennerd staan voortdurend op scherp. Het is dan ook wachten op de 3-0. Na een gevaarlijk momentje van NAC (vrije trap net over) komt die 3-0 er dan ook. Mink stuurt Matthias op maat weg, Matthias wordt neergelegd in het strafschopgebied en Dante schiet de bal met zijn blinkende nieuwe schoenen keihard binnen: 3-0. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Claudio wisselt twee spelers (Ymanuel Hurkmans en Joey Konings komen erin voor Zohair en Mats) en die staan nog niet in het veld of uit een dood spelmoment (wéér!) valt de 3-1. NAC gaat er weer in geloven en wordt ook sterker. Een paar vrije trappen, wat speldenprikken en dan in de 20e minuut toch de 3-2. PSV is even de balans kwijt, laat NAC te veel voetballen zonder zelf door te drukken en beleeft zelfs nog een paar hachelijke momenten. Ieke Scheerhoorn staat echter steeds prima opgesteld en ook de rest van het team geeft geen krimp. De eindfase is zelfs voor PSV met kansjes voor Mink, Joey, Lennerd en Ymanuel. Een groot compliment voor de inzet van beide ploegen die er een echte kraker van maakten. PSV pakt de drie punten en kan met een heerlijk gevoel op weg naar Kerkrade, aanstaande vrijdag.
    (Verslag wordt aan de hand van de videobeelden later nog bijgewerkt!)