2-2
12 februari, 00:00
Alemannia Aachen D2 logo

Vandaag staat weer de verre uitmatch tegen Aken op de wedstrijdkalender. Waar de eerste wedstrijd nog in een knollentuin werd gespeeld is vandaag gekozen voor een ander anlage en wel een met kunstgras of wat er voor moet doorgaan. Deze ligt naast het Tivoli stadion waar de plaatselijke thuishaven is. Aangezien de profis al om 13.00 uur aan de aftrap verschijnen, mogen we voor ergens te parkeren al een bedrag van € 5,- neertellen. Bij de aftrap blijkt weer eens dat in Duitsland niet met grensrechters wordt gespeeld. Bei uns is alles besser gaat dus hier vandaag niet op, maar dit terzijde. Nu de wedstrijd. Net als afgelopen woensdag tegen Eindhoven probeert de tegenstander ons direct onder druk te zetten. In de beginfase komt PSV dan ook moeilijk aan voetballen toe doordat er te weinig beweging is en door het vastzetten van Aken. Echter gevaarlijke situaties blijven uit. Na een minuut of 10 neemt de druk van Aken wat af en dan kan ook beter de vrije man gevonden worden. De wedstrijd begint dan ook naar PSV voordeel te kantelen. Na een kwartier komt PSV dan ook op een 0-1 voorsprong, wanneer een bal de 16 meter binnenvalt en Mo deze prima controleert en afschermt en onberispelijk binnenknalt. Meestal krijgt het team dan een boost en kan men de wedstrijd gaan controleren. Even glipt er nog een Aken speler er tussenuit, maar Edson speelt prima mee en kan erger voorkomen. Ook wordt weer eens duidelijk waarom er in het voetbal grensrechters zijn, als de scheids buitenspel over het hoofd ziet. PSV gaat de rust dan in met een 1-0 voorsprong na een helft met twee gezichten. Een moeilijke eerste 10 minuten, waarna de wedstrijd wel gecontroleerd wordt, maar zonder het niveau van afgelopen woensdag te halen. In de tweede helft probeert PSV de wedstrijd direct te beslissen. Na een combinatie tussen Joop en Davy verschijnt Greg voor de keeper, maar vindt deze op zijn weg. Even later lijkt Joop, weggestuurd door Davy, zelfs op weg naar de 2-0, maar de keeper kan echter met een snelle voetreflex redding brengen. PSV heeft achterin de zaken onder controle alleen een tweede treffer ontbreekt nog. Een corner van Niels wordt stijlvol door Joey op doel gekopt, maar net over. Een ongeschreven voetbalwet is dat wanneer de treffer aan de ene kant niet valt, valt hij andere zijde. Nadat Kyan eerder, met goed meevoetballen gevaar heeft doen wijken, is hij een kwartier voor tijd kansloos op het schot van de Aken aanvaller op de rand van het strafschopgebied. In plaats van de 2-0 staat het nu 1-1. De wedstrijd lijkt op een gelijkspel uit te draaien, maar een paar minuten voor tijd krijgt PSV een vrije trap aan de zijkant halverwege de helft van Aken. Via Davy belandt de bal voor de voeten van de niet /wel randje buitenspel staande Mo en knalt PSV wederom op voorsprong. De buit lijkt dan toch nog binnen te zijn. Een minuut voor tijd pakt Jay de eerste gele kaart in zijn carrière ter hoogte van de middenlijn na een professionele overtreding. De vrije trap wordt de 16 meter ingepompt en Kyan kan redding brengen. Dit denkt iedereen, maar de scheids besluit de bal om onverklaarbare reden op de stip te leggen. Aken laat zich dit buitenkansje niet ontglippen en de stafschop gaat via de binnenkant paal binnen wat de 2-2 eindstand betekent. Jammer dat op deze wijze in de opmars naar boven twee punten ontnomen worden.
    Waar we twee maanden gelden misschien tevreden waren met een gelijkspel beginnen dit nu te voelen als een nederlaag. Een teken dat de jongens op de goede weg zijn.