12 januari, 12:30
FC Utrecht JO16-1 logo
PSV O16 logo

FC Utrecht ‘klein-eert’ PSV

Met slechts vier spelers uit de eigen selectie, waarvan bovendien twee keepers, stapte de O16 zaterdag in de bus voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De rest van de selectie werd noodgedwongen afgestaan aan de O17, waar ook ondanks de paar weken vakantie maar geen eind aan het blessureleed lijkt te komen. O16 moest op zijn beurt weer gaan shoppen in de selectie van O15, en had zelfs twee spelers van de O14 meegenomen.

Hoewel de wedstrijd vanzelfsprekend serieus werd benaderd, werd het, ondanks dat PSV zeker niet van de mat werd gespeeld, een strijd tussen David en Goliath. Mede door gedwongen vroege wissels van de enige twee fitte eigen spelers, stonden bij PSV op vrijwel alle posities spelers uit 2005 en 2004 tegenover een tegenstander uit 2003. Hoewel dat er bij momenten koddig uitzag, moet er met name aan de jongens van O14 en O15 een compliment worden gegeven dat de schade uiteindelijk beperkt bleef tot 2-0. Ondanks de ongelijke fysieke strijd wist PSV op een aantal momenten gevaarlijk te worden. Een paar minuten nadat Utrecht na een snelle door de keeper opgezette aanval. waarbij een voorzet van rechts bij de tweede paal werd binnengegleden, op 1-0 kwam, kreeg Naïm een grote kans op de gelijkmaker. In plaats van een hoek te kiezen kopte hij een voorzet recht door het midden bij de keeper in zijn handen. Utrecht maakte vervolgens nog voor rust de 2-0 na wederom een actie over de flank, waarbij de voorzet bij de tweede paal werd binnengetikt.

In de tweede helft kreeg Utrecht een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, maar ging het slordig met de kansen om en vond het een aantal keren keeper Rick op zijn weg die zich met een aantal prima reddingen wist te onderscheiden. Tien minuten voor tijd bekroonde de 14-jarige Khaled met een fraaie actie bijna zijn debuut tussen de 16-jarigen toen hij door Milan prima alleen voor de goal werd gezet en de bal over de uitlopende keeper liftte, maar die net naast de goal zag gaan.

O16 heeft volgende week geen competitieprogramma.