12 januari, 00:00
PSV F1 logo
ARC F1 logo

Zwaarbevochten zege PSV F1 op ARC

Op een frisse zaterdagochtend speelden de jongens van F1 hun eerste vriendschappelijk thuisduel van het nieuwe jaar. Tegenstander was ARC F1 uit Alphen aan de Rijn.
    Sterspeler Cody mocht vandaag met E1 meespelen tegen Roda JC en ontbrak derhalve aan de start van de 4x 15 minuten.
    Al vrij snel werd het wedstrijdbeeld duidelijk. De Psv-ers lieten zien dat ze hun huiswerk goed geoefend hadden. Met individuele passeerbewegingen probeerde met richting ARC-doel te komen. ARC verdedigde erg compact en probeerde via snelle counters het PSV lastig te maken.
    Het eerste PSV-doelpunt was meteen een beauty. James kopte een corner van Jordan met een snoekduik in: 1-0.
    PSV probeerde het daarna met een aantal afstandschoten van Bjorn, Jordan en Ruud; maar de precisie ontbrak vandaag.
    In het tweede kwart lukte het de PSV-ers nauwelijks om elkaar in de drukte te vinden. Telkens was de laatste pass onnauwkeurig en hierdoor groeide ARC in de wedstrijd. Een hard schot in de korte hoek kon door Merijn niet gestopt worden en plotseling stond het 1-1.
    In het derde kwart leek PSV orde op zaken te zetten. Cody kwam het team versterken i.p.v. James die met de E ging meespelen.Allereerst was het Jordan die op snelheid zijn tegenstander wist te passeren. Via een harde uithaal werd het 2-1. Een solo van Ruud eindigde met een schot die door de keeper niet werd klemgehouden. Cody was er als de kippen bij en scoorde de 3-1. Kort later was het opnieuw Jordan die vrij uit mocht halen: 4-1.
    Toch gaf ARC zich nog niet gewonnen. Balverlies van Baggio achterin werd meteen afgestraft met een lage schuiver in de verre hoek. Even later wist Merijn een afstandschot op fraaie wijze tot corner te verwerken, maar uit diezelfde corner mocht een ARC-er ongehinderd binnenkoppen: 4-3.
    Het laatste kwart werd er één om in te lijsten. ARC wist vrij snel Pepijn te verschalken waardoor het plotseling zelfs gelijk stond: 4-4.
    Even leek ARC door te drukken maar de volgende aanval verdween vlak naast het doel. De ARC-ers kregen zelfs even het gevoel dat er iets meer te halen viel en de verdedigende stellingen werden zowaar verlaten. Tsja, en dat moet je nu met dit PSV niet doen. Nadat Jordan op de lat had geschoten was het Bjorn die attent was bij een corner: 5-4. En bij de volgende aanval was het opnieuw raak. Luc nam de bal op fraaie wijze aan en wist het net te vinden: 6-4. Het slotakkoord was voor de topscoorder van de ochtend, Jordan, die dit keer van dichtbij raakschoot: 7-4.
    Het was even schrikken en men moest er diep voor gaan, maar uiteindelijk werd er toch weer gewonnen.