Willem II/RKC D2 - PSV D2

 1. zaterdag 11 december 00:00

  De Uitslag

 2. Terrein Ons Vios, Tatraweg 11, Tilburg
  De laatste wedstrijd tegen Utrecht is ondertussen weer een poosje geleden. Het was Koning winter die de velden onbespeelbaar maakte. Zelfs clubs met een schitterend kunstgrasveld stonden met de rug tegen de muur en moesten toezien en toegeven dat er op “ijs” niet gevoetbald kan worden.
  Met een vrij week-end achter de rug waren de batterijen dus vol opgeladen en zou de eerstvolgende wedstrijd met scherp geschoten worden.
  Trainer Bastiaan kon niet rekenen op Lars Dickens die nog teveel last had van een liesblessure. Voor de rest was de kern compleet.
  Het veld van Willem II zelf liet voetbal (nog) niet toe, daarom werd er uitgeweken naar het sportcomplex Ons Vios in Tilburg waar een prachtig kustgrasveld het strijdtoneel moest worden van de terugwedstrijd in de competitie. De heenwedstrijd werd door PSV gewonnen met 4-1.
  Na het startsignaal van de scheids was het balbezit overwegend voor PSV en ook de eerste kans was voor de Eindhovenaren. Met een Eindhovenaar in de hoofdrol, Ruud Van Bremen, hij liep zijn mannetje eruit maar op de goede voorzet was niemand gevolgd.
  Na vijf minuten aftasten bediend Jordan Cody, zijn schot wijkt af op een verdediger en belande over de doelman in doel. 0-1. PSV op rozen.
  De bedrijvige Ruud mengt zich ook in de volgende gevaarlijke fase, maar nu knalt hij de bal voorlangs.
  Na 15 minuten komt de thuisploeg voor het eerst in de buurt van Pepijn, maar de lobbal gaat een metertje over. Even later opnieuw een lobbal maar nu gaat de bal naast. PSV moet opletten.
  Robin die twee keer achter het kanon staat mist evenveel keer de juiste richting, ik denk dan, geef hem zo nog één een kans en het is prijs. Maar Robin gaat niet voor het doelpunt , wel voor de assist, en hij geeft “thuisspeler” Justin het cadeau op een schoteltje. En Justinho neemt het in dank aan. 0-2.
  Dit is ook de ruststand.

  Na een goeie bak koffie komen de acteurs het veld op en het is opnieuw PSV die de wet dicteert.
  Want na 3 minuten gaat de andere “thuisspeler” Amar op wandel door het midden en verder door naar voorlijn en knalt de 0-3 overhoeks binnen. Of het snel ging? Mmm… ja. En de verdedigers waren vandaag ook niet bepaalt slakken hoor.
  Maar Willem II laat het hier niet bij en proberen toch nog een goaltje mee te pikken. De aanval is dan de beste optie. Maar achteraan zit het bij PSV de laatste tijd ook wel goed, Armando, Steven en Lucje houden het achteraan goed gesloten, met daarachter een Pepijn of een Arne zit het dan wel goed.
  Een vrije trap van Armando gaat nog naast en een goed schot van Baggio werd geblokt.
  Arne wordt nog van kortbij op de korrel genomen maar pakt klemvast. De uittrap en de snelle tegenaanval beland in hoekschop, die kopt, alweer Justin, onhoudbaar binnen. 0-4.
  En toch zit er veel slordigheid in het spel bij PSV. Het is niet een wedstrijd waar je het bepaald warm van krijgt en de koude temperaturen even vergeet.
  Als de perfect leidende scheidsrechter de bal dan op de strafschop stip legt na een duidelijke fout in de zestien moet Arne weer vol aan de bak, hij stopt de strafschop, maar een goedgevolgde thuisspeler kan van kortbij binnenknallen 1-4.
  Armando grijpt nogmaals goed in achteraan en in de slotfase krijgt Willem II de kans op 2-4 maar de vrije trap gaat via de lat over en het blijft net zoals in de heenwedstrijd 1 tegen 4 voor PSV.
  Zoals ik eerder al schreef, niet de beste wedstrijd van de D2 dit seizoen. Maar ach, de jongens hebben weer kunnen voetballen, dus straalden de gezichtjes achteraf weer, en daar doe je het toch voor…

  Doelpunten: 2x Justin, 1x Cody en 1x Amar.