5-2
11 december, 00:00
Helmond Sport D2 logo

Nadat koning winter het land weer verlaten heeft, kan er vandaag weer gevoetbald worden. De trainingen afgelopen week,werden gekenmerkt door diverse slippartijen, maar vanochtend staat iedereen weer met beide benen op de grond. Hoewel, iedereen. Benji moest helaas met een blessure afhaken. De jongens zijn de afgelopen weken in de winning mood geraakt en eens kijken of deze lijn tegen Helmond Sport, de nr.4 op de ranglijst kan worden doorgetrokken. De vorige wedstrijd stond men al na twee minuten met 2-0 achter, maar hier is van geleerd, getuige het feit dat er direct geconcentreerd aan de wedstrijd wordt begonnen en PSV het spel naar hun hand probeert te zetten. De openingsfase speelt zich dan ook voornamelijk op het middenveld af. PSV lijkt een veldoverwicht te creƫren maar het is toch Helmond Sport dat na 10 minuten spelen met 0-1 aan de leiding gaat. PSV gaat op zoek naar de gelijkmaker en komt 5 minuten later via Greg verdiend op 1-1. PSV gaat op zoek naar meer en na een afgeslagen hoekschop komt de bal voor de voeten van Jay, die de Helmond doelman kansloos laat 2-1. PSV blijft door voetballen en lijkt op rozen komen te zitten als de ook weer vandaag onvermoeibare Greg de 3-1 binnenschiet. Vlak voor rust doet Helmond Sport nog iets terug. Hun snelle linksbuiten wordt diep gestuurd en kan de bal terugleggen op een medespeler die de 3-2 binnentikt. Dit is dan ook tevens de ruststand. Gesteund door deze aansluitingstreffer gaat Helmond op zoek naar meer, maar de achterhoede houdt stand. En als er een bal tussendoor gaat staat Kyan goed mee te voetballen. Zo is er wel de druk van Helmond Sport zonder dat dit tot echte kansen leidt. Na een kwartier neemt de druk van Helmond weer wat af en komt PSV weer vaker bij het doel van Helmond. Na een paar speldenprikjes is het Davy die de wedstrijd lijkt te beslissen door de 4-2 te scoren en viert dit aan de hand van eerder bekeken tv beelden. Het is wederom Davy die na een bekeken pasje van Sem vervolgens de wedstrijd definitief op slot doet en de eindscore van 5-2 op het bord zet. Goede reeks jongens en nog alle kansen voor de tweede periodetitel als er ook volgende week van VVV wordt gewonnen.