FC Utrecht JO15-1 logo

Dylan Hopman
  2. Wedstrijdverslag

Het verslag

Na twee uitwedstrijden in Rotterdam mocht de O15 in de negende speelronde weer eens op De Herdgang spelen. De partijen tegen Feyenoord en Sparta leverden slechts één punt (0-0 vorige week tegen Sparta) op en geen doelpunten, waardoor het team afgezakt was naar een vijfde plek op de ranglijst met 14 punten. De tegenstander van vandaag, FC Utrecht, stond een positie lager voorafgaand aan de wedstrijd, met één punt minder. Opvallende statistiek wat de Domstedelingen betreft: zij troffen iedere wedstrijd minimaal één keer het doel. Zou PSV O15 de punten in Eindhoven houden en daarmee een einde maken aan drie achtereenvolgende wedstrijden zonder winst?

De eerste mogelijkheid was voor PSV toen Dylan Hopman in de tweede minuut bijna doel trof met een achterwaartse kopbal na een corner van Mylian Jimenez. De grootste kans in de beginfase was echter voor FC Utrecht toen een Eindhovense corner afgeslagen werd en de gasten via een snel uitgevoerde counter alleen op doelman Aron van Lare konden stormen. De bal werd kundig langs de uitkomende Aron geschoven, maar gelukkig ging de bal aan de (voor PSV) goede zijde van de paal naast. PSV nam stilaan het heft in weer handen en met name over de linkerflank was Jasper Huijzer voor de Utrechtse verdediging een heuse plaag. Een aantal pogingen van hem stranden op de keeper, naast of over het doel. Daarnaast had hij pech dat een scherp aangesneden voorzet op de paal eindigde. In de 25e minuut kreeg Martijn Zuijderwijk de uitgelezen kans om voor de openingstreffer aan te tekenen. Met een heerlijk nonchalant getrapte bal buitenkant voet zette Jasper hem vrij voor de keeper, maar ook deze inzet ging naast. Uiteindelijk kwam de verdiende voorsprong voor de thuisploeg er alsnog. Dyon Dorenbosch zette op links Jasper maar weer eens aan het werk. Zijn voorzet werd verlengd en vervolgens van dichtbij door de meegelopen Dylan Hopman binnengekopt: 1-0. Nadat Martijn met een goed schot de kwaliteiten van de doelman nog testte, gingen beide ploegen met een 1-0 stand rusten.

De tweede helft was van minder niveau. Zeker de eerste fase speelde het spel zich met name op de Eindhovense helft af. Zonder dat Utrecht overigens gevaarlijk werd. Alleen na een uur spelen moest Aron een keer alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. In de slotfase probeerde de gasten de gelijkmaker nog te forceren. Hierdoor kreeg PSV voorin meer ruimte. Dit leidde ook tot kansjes voor onder meer Mohamed Nassoh die naast schoot en Milan van de Riet die zijn schot ook naast zag gaan. Vlak voor tijd kreeg Utrecht nog een vrije schietkans van rond de zestienmeterlijn, maar het schot ging ruim over waarna het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor PSV was. Een schot van Milan werd ternauwernood met zijn grote teen door de Utechtse goalie gekeerd.

Het bleef dus bij 1-0, waarmee PSV weer drie punten bij het totaal kon voegen en de aansluiting met de (sub)top behield. Een compliment voor het team dat er in slaagde de eerste ploeg te zijn die geen Utrechtse treffer incasseerde en ook nauwelijks kansen weggaf.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt (52' Jesse Giebels), Nawaaz Landfeld, Deveron Fonville; Dylan Hopman (56' Mohamed Nassoh), Mylian Jimenez, Dyon Dorenbosch; Martijn Zuijderwijk, Milan van de Riet, Jasper Huijzer.

Gele kaart: Deveron Fonville