8-2
11 oktober, 00:00
PSV O12 logo
Roda JC O12 logo

Roda JC O12 was vandaag onze gast op de Herdgang. Om bij te blijven bij koploper Feyenoord zal er vandaag gewonnen moeten worden. Na de mindere wedstrijd tegen Feyenoord vorige week dus een mooie tegenstander om revanche te nemen, en de 3 punten in Eindhoven te houden.
    Het begin van de wedstrijd liet 2 teams zien die beide volop strijd wilde leveren voor de overwinning, zowel PSV als Roda kregen in de eerste minuten van de wedstrijd kleine kansjes, maar de aanvallers waren nog niet scherp genoeg voor de goal. In de 6e minuut werd een vrije trap snel genomen door Joep, deze speelde de bal naar Joey die de bal bij Martijn wist te krijgen die perfect positie had gezocht voor het doel, en deze kans niet meer kon missen dus de 1-0 stond op het bord. 1 Minuut later een vrije trap perfect bij de 2e paal neergelegd door Mylian, Jesse stond op de goede plaats om de bal keurig binnen te werken 2-0. Iedereen ging er nu eens goed voor zitten want dit kon wel eens uit gaan lopen naar een monsterscore, alleen waren het de boys van Roda daar niet mee eens. Roda bleef hard werken en loeren op hun kans, de verdediging van PSV was een keer slordig met het weg werken van de bal, daar maakte Roda dankbaar gebruik van en was het 2-1. In de 17 minuut kon PSV de afstand weer groter maken omdat Joep een perfecte voorzet zonder na te denken in 1 keer op doel schoot 3-1. In de 25 minuut was PSV weer in de aanval maar door te lang lopen met de bal kon Roda de bal onderscheppen en via een goed uitgevoerde counter de 3-2 scoren. Nadat iedereen dus een monsterscore had verwacht was de ruststand 3-2 en de wedstrijd dus helemaal open.
    De spelers gaven in de rust zelf aan dat ze niet tevreden waren met het getoonde spel, Roda was feller, dus sneller handelen was noodzaak, ook harder inspelen van de bal vonden ze zelf nodig. Dit waren dus ook de opdrachten voor na de rust sneller spelen, harder inspelen en vooral simpel voetballen via de zijkanten.
    In de 40e minuut is het Joey die een grote kans krijgt, de weg naar het doel was helemaal vrij, Joey had echter een andere keuze gemaakt en zag dat Mylian er nog beter voor stond, dus niet zelfzuchtig de bal afgespeeld naar Mylian die nu echt niet meer kon missen 4-2. 3 Minuten later wist Joep via een mooi stiftje de score te verhogen naar 5-2, nu was de wedstrijd wel gespeeld en het verzet van Roda gebroken.
    In de 53 minuut werd een vrije trap van Mylian nog door een Roda speler ongelukkig in zijn eigen doel geschoten 6-2. In de 58 minuut hield Mylian goed het overzicht, vanaf 35 meter zag hij dat de keeper van Roda te ver voor zijn doel stond, met de traptechniek van Mylian was het geen probleem om het lege doel te vinden 7-2. In de laatste minuut was het D‘Leanu die via een mooie steekbal Dylan wist te bereiken, Dylan op zijn beurt wist met een diepte pass Joris te bereiken die koelbloedig af wist te ronden 8-2. Dit was dan ook meteen de eindstand.
    Regelmatig hebben de boys goed spel afgewisseld met slecht spel, Roda te lang laten geloven op een goed resultaat. Als men leert om simpel en in een iets hoger tempo te gaan voetballen moeten wedstrijden als deze al voor de rust gespeeld zijn. Met de kwaliteiten die bij PSV aanwezig zijn mag men zichzelf niet in de problemen brengen door overschatting van de tegenstander, of door gemakzucht. Maar als je dan nog met 8-2 weet te winnen is dit natuurlijk makkelijker zeggen als uitvoeren. Dinsdag hebben de boys een vriendschappelijke wedstrijd tegen de O13 van Baronie, een jaar ouder dus iets meer fysieke weerstand, en zullen ze hun voetbal capaciteiten aan moeten wenden om onder de fysieke weerstand uit te komen. De kwaliteiten zijn hiervoor aanwezig, nu alleen nog op het veld laten zien, en dan de hele wedstrijd.