0-4
11 oktober, 00:00
NEC/FC Oss O15 logo

Het treffen met NEC stond dit weekend op het programma van de O15. Met Willem II, NAC Breda, Feyenoord en PSV heeft zich een top4 gevormd die een beetje "los staan" van de rest. Evident voor plaatsing voor de nieuw te vormen Eredivisie na de winterstop.

NEC staat op de 5e plaats op 3 punten en is dus een niet te onderschatten tegenstander. Zo wie zo moet en mag je een tegenstander nooit onderschatten.

PSV begon sterk en het eerste wapenfeit was dan ook van de Eindhovense ploeg. Een schot van Davy van den Berg werd tot corner verwerkt die Davy zelf nam. Hij legde de bal op het hoofd van Tijn Daverveld die naast kopte.

Vervolgens speelde gedurende 10 minuten het spel zich voor het grootste gedeelte op het middenveld af. De meeste dreiging kwam van PSV. Dat dan ook terecht op een 0-1 voorsprong kwam in de 12e minuut. Joop Daniels profiteerde van een fout in de Nijmeegse opbouw, haalde de achterlijn en legde de bal panklaar voor spits Sem van den Broek die de bal subtiel in de verre hoek schoof.

Na een kwartier moest keeper Kyan van Dorp voor de eerste keer handelend optreden en dit deed hij prima. De eerstvolgende aanval van PSV leidde de 0-2 in. Het begon met een goede opening van Tijn op Joop. Sekou Sidibe werd daarna ingespeeld en hij speelde zich handig vrij maar kon er slechts een corner uithalen. Deze werd ook weer door Davy genomen maar belandde dit keer bij Koen Oostenbrink op het hoofd. De NEC goalie pareerde Koen's inzet nog maar kon de bal niet klemvast pakken. Sem was er als de kippen bij om in de melee van spelers de bal het laatste duwtje te geven: 0-2.

Een paar minuten later was de wedstrijd gespeeld. Vince Colpaert stuurde Sekou op rechts weg die randje doelgebied de keeper op zijn weg vond. De bal bleef net buiten de 16m vrij liggen waarna Sekou dacht ermee aan de haal te gaan. De keeper dook echter bovenop de bal. En zag tot zijn ontsteltenis dat zijn actie met een rode kaart "beloond" werd door de scheidsrechter vanwege hands. Omdat de eerste keeper van NEC eerder deze competitie ook al tegen rood was aangelopen, en nu geschorst was, moest een veldkeeper noodgedwongen de keepershandschoenen aantrekken.

De nieuwe gelegenheids doelman van NEC had alle geluk dat PSV hem niet meteen uitprobeerde. De bal werd obligaat rondgespeeld en het duurde tot de 35e minuut dat de Eindhovenaren weer echt gevaarlijk werden. Het was wel meteen raak doordat een vlotte aanval over meerdere schijven eindigde bij Sekou die simpel de 0-3 aantekende.

Na rust bleef NEC moedig met 10 man doorvoetballen. Het bleef achterin met 3 man spelen en groef zich niet in. Daardoor kreeg het in de beginfase van de tweede helft ook wat kleine kansjes. Maar Kyan was op de juiste momenten paraat om ook vandaag de nul te houden.

Zelf speelde PSV, mn in de eindfase, te slordig om met een grote score Nijmegen te verlaten. Het scoorde welgeteld nog éénmaal. En het was misschien wel symptomatisch dat die goal uit een vrije trap gescoord werd. Joep Hakkens was de doelpuntenmaker en scoorde hiermee zijn eerste officiële doelpunt voor PSV.

Meer dan een schot op de paal van Abou Kone viel er in de tweede helft niet te noteren.

Een eenvoudige overwinning waarin het spel van PSV beter was toen het nog 11 tegen 11 was. Dat zie je vaker, hoe gek dat dan ook moge klinken.

Kyan van Dorp; Benjamin Kailie, Tijn Daverveld, Koen Oostenbrink, Bryan van Hove (36' Joey Verhoeven); Evert Linthorst (c), Vince Colpaert, Davy van den Berg (48' Joep Hakkens); Sekou Sidibe (58' Arne Bens), Sem van den Broek (56' Abou Kone), Joop Daniels.