2-1
11 oktober, 00:00
Feyenoord O16 logo
PSV O16 logo

PSV had zaterdag in Rotterdam 40 minuten de tijd nodig om wakker geschud te worden door Feyenoord, dat op inzet domineerde, de duels op felheid won en terecht een voorsprong nam nadat PSV in de 12e minuut nog goed wegkwam toen de bal na een scrimmage voor de goal van Mike vrij voor de doellijn bleef liggen en ternauwernood kon worden weggewerkt, strafte Feyenoord in de 28e minuut balverlies van PSV, gevolgd door veel te slap ingrijpen op de rand van het strafschopgebied, genadeloos af met een geplaatst schot in de verre hoek, 1-0.

PSV kon daar in de 1e helft slechts een enkele mogelijkheid tegenover stellen, toen Amar een goede individuele actie afrondde met een schot op doel dat echter door de Feyenoord keeper naast werd gewerkt. PSV-onwaardig na een half uur spelen, en het team mocht nog van geluk spreken dat het niet met 2-0 achterstand de rust inging toen de paal en de 35e minuut redding bracht na een kopbal uit een kort
    genomen corner van Feyenoord.

De 2e helft kwam PSV het veld op met een instelling die zeker in een wedstrijd als deze ook van het team mag worden verwacht, en die vrij snel tot resultaat leidde. Na een kwartier spelen bracht Leandro de bal van links in het strafschopgebied, waar deze knap met zijn rug naar de goal werd gecontroleerd door oud-Feyenoorder Joël, die direct uit de draai uithaalde en de bal onhoudbaar in de rechterhoek binnenschoot, 1-1.

Nog geen 5 minuten later had Robin de kans om de wedstrijd definitief te kantelen en de 1-2 binnen te schieten toen hij ongehinderd voor de Feyenoord keeper opdook, maar van dichtbij tegen hem aan schoot. Niettemin was het uiteindelijk Feyenoord dat de wedstrijd in zijn voordeel wist te beslissen. Nadat in de 62e minuut een vrije trap van de Rotterdammers door een woud van benen heen en na een stuit van de paal geen doel trof, combineerde Feyenoord enkele minuten later op kinderlijk eenvoudige wijze door het centrum van PSV heen en werd de bal via een Eindhovens been laag in de linkerhoek binnen geschoten, 2-1. Het resterende kwartier was voor PSV te kort om de 1e helft goed te maken.