11 september, 16:30
PSV O13 logo
Vitesse JO13-1 logo

Eenvoudige overwinning voor PSV O13

In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen heeft PSV O13 zijn eerste overwinning behaald. De ploeg gaf geen enkele kans weg en omdat het zelf uiteindelijk vijf goals wist te maken, stond er na 70 minuten een 5-0 eindstand op het scorebord.

PSV begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na acht minuten op voorsprong. Na een corner van Shuryjano Cornecion torende Fabian Merien boven zijn directe tegenstander uit en met een harde kopbal zette de verdediger zijn ploeg op voorsprong.

Tien minuten later viel ook het tweede Eindhovense doelpunt, toen Gennaro van der Sluis vrijgelaten werd bij een hoekschop. Met een volley verdubbelde de spits de tussenstand. Ook na deze treffers bleef PSV de betere partij, zonder héle grote kansen te creëeren. Zo was Shuryjano Cornecion nog gevaarlijk, maar de middenvelder voerde zijn actie net te ver door om doeltreffend te zijn. Toch werd het vlak voor rust nog 3-0. Uit - wederom - een hoekschop van Shuryjano Cornecion kopte Samuel Dumbili raak in de verre hoek.

De tweede helft was amper onderweg toen PSV opnieuw het net wist te vinden. Shuryjano Cornecion plukte de bal weg bij de Vitesse-verdediging, omspeelde de doelman en kon zodoende rustig binnenschuiven. De Eindhovenaren gingen op zoek naar meer doelpunten, maar slaagden hier aanvankelijk niet in. Zo was Fabian Merien gevaarlijk na een hoekschop en zag Liam Slaats zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. In de laatste minuut pikte Liam Slaats toch nog zijn doelpunt mee. Noah Fernandez veroverde de bal op de flank en trok deze terug naar de spits, die de bal rustig binnenschoof. Vlak na deze treffer beëindigde de dienstdoende arbiter de wedstrijd, waar de Eindhovense talenten dus eenvoudig tegenstander Vitesse opzij wisten te zetten.

Komende week speelt de ploeg opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het Rotterdamse Excelsior. De wedstrijd begint dan om 12:30 uur.