11 september, 16:00
Ajax AFC JO16-1 logo
PSV O16 logo

2. Wedstrijdverslag

Vanavond stond er een mooie wedstrijd op het programma, een lastig maar leuk duel. PSV begon de wedstrijd heel goed. Hoog tempo en goede beleving aan de kant van PSV, wat resulteerde in wat kleine kansen, enkele goede acties en combinaties waarbij de eindpass net niet goed was.

In de 20e minuut was daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Ilyas kreeg een steekbal waarbij hij de rechtsback van Ajax uitkapt en op goal kan schieten. Helaas kan hij de bal niet goed plaatsen en schiet hij net naast de goal. Een soortgelijke actie komt er aan de PSV kant in de 27e min. Een goede pass van Naïm die een steekbal geeft aan Milan. Milan kan net voorbij de keeper komen, komt moeilijk uit maar kan toch op goal schieten. Deze bal rolt vlak langs de goal en gaat achter. In 30e minuut krijgt Ajax een vrij trap mee op 20 meter van de goal. Deze vrije trap wordt goed en hard genomen, maar Jules weet je bal net over te tikken. Hieruit ontstaat een corner die uit een kluts bij een speler van Ajax uitkomt en die op zijn beurt weer op goal kan schieten. Ook deze weet Jules goed te pakken door een katachtige redding. De laatste tien minuten lijkt PSV wat minder scherp waarbij er kleine kansen ontstaan voor Ajax door eigen fouten.

PSV begint de tweede helft goed en na drie minuten is daar weer de eerste kans voor PSV. Naïm kan na een goede combinatie uithalen en schiet van 20 meter vlak langs de kruising. Het eerste kwartier is weer voor PSV. De 15e minuut geeft Naïm een mooie crossbal op Ilias. Hij speelt twee man voorbij en loopt de zestien meter mooi binnen. Hij blijft rustig en plaatst de bal langs de keeper in de goal! 0-1, een zeer verdiende voorsprong. PSV blijft goed combineren en ontstaan er aan beide kanten wat kleine kansen. In de 28e minuut krijgt PSV weer een vrije trap op de rand van de zesten. Milyan gaat achter de bal staan en krult de bal mooi over de muur tegen de buitenkant paal. In de 35e minuut krijgt Ajax door een handsbal van Naïm een vrije trap op een mooie positie net buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap wordt direct op goal geschoten en de bal gaat via de muur van PSV in de goal. 1-1 Vlak na deze goal wordt er slecht uitverdedigd aan onze kant en krijgt Ajax een grote kans en kan hierdoor de 2-1 binnen schieten. Dit is ook tevens de eindstand.

Een onnodige nederlaag voor PSV dat over de hele wedstrijd veel beter was dan Ajax. PSV moet nu snel weer herstellen en zaterdag vol aan de bak tegen Feyenoord.