4-1
11 september, 00:00
PSV D2 logo
Willem II/RKC D2 logo

Vandaag speelde de D2 de eerste thuiswedstrijd tegen Willem II. Na de 0-12 van vorige week tegen UNA zouden we met de
    club uit Tilburg misschien toch wel wat meer moeite hebben. Justin en Amar speelde overigens tegen de club waar ze vandaan kwamen
    en het was vooral Amar die tijdens de periode naar de wedstrijd toe toch wel wat gejend werd door z’n ex-ploegmakkers via berichtjes
    op de Computer. ( dat heb ik vernomen uit betrouwbare bron)
    Je zag zowel aan de trainer als aan de spelers van PSV dat ze allemaal op scherp stonden bij het buitenkomen van de kleedkamer.
    De partij begon goed voor de thuisploeg want na vijf minuten had Baggio de 1-0 al binnengeknald. Van op afstand, iets buiten de zestien.
    Een rake knal.
    De bezoekers waren niet echt onder de indruk, maar het meeste van de eerste periode werd er toch wel gespeeld op de helft van Willem II.
    En als je Baggio dan voor een tweede keer ziet aanleggen, met ongeveer een kopie schot van het eerste, staat het gelijk 2-0.
    Zo was het wel heel makkelijk voetballen met twee goals voor. De 3-0 van Robin wordt dan nog terug gefloten met vermeend buitenspel.
    Door die aanvallende ingesteldheid van de thuisploeg zijn de bezoekers dan toch wel even de pedalen kwijt. Jordan die met een gemeten
    voorzet Cody bereikt kan dan samen met de rest genieten van een perfecte omhaal van “Cood” maar helaas voor hem stond de doelman
    goed opgesteld en kon daardoor het schot keren.
    Na een vrije trap van Cody is het Armando die het hoogste opveert maar zijn kopbal over ziet gaan. Net voor de rust is het alweer Cody die
    na een knap individueel nummertje toch nog een gaatje vind in de korte hoek en het staat dan al 3-0. Wedstrijd gespeeld denk je dan.

Ruststand 3-0. Met een overwegend beter PSV. Begin er dan maar aan, aan die tweede helft, Willem II zijnde.

Na de rust is het Willem II die het beste uit de kleedkamer komt, maar echt gevaarlijk kunnen ze nog niet echt zijn. Dat is natuurlijk ook
    de verdienste van de verdedigers onder leiding van een sterk spelende Armando. Lars, Ruud, Luc en Steven zijn nu ook al een beetje op elkaar ingespeeld,
    wat dan weer aangenaam is voor onze keepers Pepijn en Arne. Die hebben op een paar terugspeelballetjes na een vrij rustige zaterdag namiddag.
    PSV dat weer sterker begint te voetballen laat het balletje goed rond gaan en Willem II moet achter de feiten aanhollen. Voorbeeld is een combinatie over zeven
    Stationnetjes, maar het eindstation Amar kan net niet afwerken.
    Na 18 minuten worden we toch weer even opgeschrikt door een afstandsschot waar Arne net niet bijkan en de bezoekers de 3-1 scoren.
    Krijgen we terug een wedstrijd? Toch wel. Want bij een hoekschop van Willem II kan James de bal nog van de lijn redden. Twee minuten voor affluiten gaat James mee
    naar voor en ziet zijn hoge voorzet achter de doelman in het doel vallen. 4-1 . Boeken toe voor Willem II.
    Op een mooie actie van Justin krijgt James nog de beste kans maar zijn tweede van de wedstrijd wordt gepakt door de keeper.

4-1 is de eindstand. Een sterke eerste helft van PSV heeft de ploeg uit Tilburg de das omgedaan. Ze konden nog wel wat dreigen maar nooit genoeg om
    aanspraak te maken op een overwinning. Een topprestatie volgens de trainer wat de gezichtjes bij de PSV boys aan het glunderen bracht.