Mohamed Nassoh

3. Doelpunt

4. Wedstrijdverslag

O16 pakt zege in Sittard

In een weinig enerverende wedstrijd tegen Fortuna Sittard trok PSV O16 zaterdag uiteindelijk nog ternauwernood de winst over de streep. In de tweede helft kwamen de Limburgers nog gevaarlijk dicht bij de mooie 0-3 voorsprong die PSV had opgebouwd.

Al in de achtste minuut zette Ilyas de 0-1 op het scorebord na goed doorkoppen van Milan. In de negentiende minuut kwam ook de 0-2 van zijn voet, maar die goal werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Slechts een paar minuten later strafte Milan die beslissing van de scheidsrechter af met een geweldige individuele actie. Met de bal aan de voet kwam hij rond de zestienmeter naar binnen, waarna hij de bal hard in de rechterbovenhoek krulde: 0-2.

Kort na het begin van de tweede helft leek PSV de wedstrijd definitief binnen te trekken. Ilyas lag na een goede voorbereidende actie de bal terug op de inkomende Mo, die de bal hard en laag binnenschoot: 0-3. Ondanks het duidelijke overwicht liet PSV het daarna wat gemakzuchtig lopen, waarmee het Fortuna de mogelijkheden gaf om nog gevaarlijk te worden en de stand terug te brengen tot 2-3. Hoewel zowel Fortuna als PSV in de ruim bemeten blessuretijd nog hadden kunnen scoren, ging uiteindelijk de 2-3 winst voor PSV de boeken in.

In de blessuretijd raakte Nawaaz nog op een ongelukkige manier geblesseerd toen een speler van Fortuna de bal snoeihard in zijn gezicht schoot en hij het veld bloedend en groggy moest verlaten. Na behandeling door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel mocht hij uiteindelijk met zijn ouders naar huis. PSV wenst Nawaaz veel beterschap!

PSV speelt volgende week zaterdag thuis tegen Volendam. Hoewel het team nog op gelijke hoogte kan komen met koploper FC Utrecht, is het doelsaldo van Utrecht zodanig veel beter dat dat er een zal worden uit de categorie ‘om des keizers baard’.