2x
    Yorbe Vertessen
  3. Wedstrijdverslag

Het verslag

Vandaag stond de bekerwedstrijd tussen PSV O19 en Feyenoord O18 - voor een plaats in de finale - op het programma. De jongens van Mark van Bommel begonnen niet echt geconcentreerd aan de wedstrijd, dit gaf Feyenoord al in de eerste minuut een mogelijkheid voor het doel van Youri Roulaux. Ondanks de vroege waarschuwing was PSV nog steeds niet echt wakker en bleef het slordig in de passing.

In de 11e minuut sneed Bertalan Kun door de verdediging van Feyenoord en vond de vrijstaande Zakaria Aboukhlal. Deze nam de bal aan in plaats van hem direct op doel te schieten. Zo kon de keeper uit Rotterdam de bal van zijn voet plukken. Een minuut later was het Joël Piroe die na een pass van Amar Catic vrij voor het doel overschoot. Zo ging de wedstrijd op en neer. PSV en Feyenoord gaven beiden te veel ruimtes weg, waardoor er ook mogelijkheden ontstonden. Maar het was Feyenoord dat in de 30e minuut op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de zijkant werd binnengekopt: 0-1. PSV kreeg hierna een paar kleine kansjes, maar het duurde tot de 41e minuut voordat het langszij kwam. Een hoekschop van Michal Sadilek werd door Catic met het hoofd panklaar gelegd op Davy van de Berg, die de bal onberispelijk binnenschoot. Met een 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust kwam PSV sterk uit de kleedkamer. Een voorzet van Aboukhlal werd door Piroe ingekopt, alleen de Feyenoord-doelman stond een tweede treffer in de weg. Het team van Mark van Bommel ging door en creëerde goede mogelijkheden. De wedstrijd was volledige onder controle. Het duurde wel tot de 76e minuut voordat PSV op ook echt voorsprong kwam. Een goede voorzet van Catic kwam op het hoofd van de ingevallen Sekou Sidibe richting invaller Yorbe Vertessen, die de 2-1 binnenkopte. Zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSV, maar een voorzet bij de tweede paal werd vlak voor tijd hard binnengeschoten door Feyenoord, dat de stand dus toch weer gelijk trok: 2-2. Dus moest PSV weer op zoek naar een doelpunt om de strafschoppenserie te voorkomen. En dat lukte. De aanval begon met een mooie opening van Steven Theunissen op Catic, die versneld langs zijn tegenstander ging. Zijn voorzet kwam bij Piroe terecht, die niet aarzelde met een directe uithaal op de keeper. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Vertessen terecht en die schoot de 3-2 binnen. Diep in blessuretijd kwam PSV nog met de schrik vrij, een poging van Feyenoord belandde op de buitenkant van de paal.

Door deze overwinning staat PSV O19 in de finale van de beker, de tegenstander moet uit de andere halve finalewedstrijd tussen sc Heerenveen O19 en Feyenoord O19  komen. Aanstaande zaterdag speelt PSV O19 in competitieverband een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht O19. Aftrap: 14.00 uur.

Opstelling PSV O19: Roulaux, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Theunissen, Sadilek, Aboukhlal (71’Sdibe), Van den Berg (46, Lonwijk), Piroe, Kun (46’ Vertessen) en Catic.