5-0
11 april, 00:00
PSV O19 logo
SC Heerenveen O19 logo

Thuis Heerenveen. Een team dat ook opleiding hoog in het vaandel heeft staan. De stand op de ranglijst is eigenlijk niet zoals het hoort bij deze club. De eerste helft gaat gelijk tegen elkaar op en er zijn een paar kleine kansjes voor beide teams maar de doelmannen weten deze niet al te moeilijke ballen te stoppen. Het tempo is aardig hoog. Na een half uur is een bal op de paal van Heerenveen de oorzaak dat de score niet geopend voor ons en even later krijgt Heerenveen een open kans en ook deze gaat er niet in. In de rust worden de puntjes op de i gezet want deze wedstrijd is nog niet zomaar gewonnen. Maar dit is vandaag dus zo een wedstrijd met twee gezichten. (zoals men dat zo mooi zegt)
    En het andere gezicht in de tweede helft is van Heerenveen. De ploeg is geen schim meer van de eerste helft. Na drie minuten in de tweede helft wordt een snelle aanval van ons via Martijn ingeschoten en de verdediger weet de bal net voor de doellijn nog weg te trappen. Twee minuten later is het Sam die de bal op Martijn geeft en deze weet Dani te bereiken die bij de eerste paal de bal binnen tikt. 1-0. Dan gaat het snel. Binnen zes minuten zijn het Sam en weer Dani die na een pass van Sam de voorsprong verhogen naar 3 – 0. Heerenveen is het spoor geheel bijster. PSV voert de druk op en wil de score graag uitbouwen. Twintig minuten voor tijd een bal van Bob op Boris en deze scoort beheerst de 4 – 0. Vlak voor zijn goal schiet Boris een goede aanval nog tegen de paal. We blijven pressie spelen en Heerenveen is helemaal lam geslagen. Tien minuten voor tijd is het opnieuw Dani die zijn derde van de wedstrijd scoort en de stand op 5 – 0 brengt. Martijn raakt daarna nog maar een keer de paal en dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een 5-0 overwinning die gezien de kansen en de ballen op de paal ook hoger had kunnen uitvallen. Heerenveen haalt opgelucht adem dat hen dat bespaart is gebleven. Nog vier wedstrijden tot het einde en we beginnen volgende week in Den Haag bij ADO. Plaats die in de stand komt steeds dichterbij en de doelstelling dus ook.