1-1
11 april, 00:00
Feyenoord O15 logo

Na afgelopen Paasweekend een tweedaags toernooi in Rotterdam gespeeeld te hebben , toog de onder 15 vandaag wederom naar Rotterdam. Tegenstander van vandaag: Feyenoord. Een tegenstander die het ook 2e Paasdag trof op het toernooi. Toen in de eindstrijd voor plaats 3 en 4. Waarbij PSV met een 2-0 overwinning aan het langste eind trok.

Ook in competitieverband stonden beide ploegen al tweemaal tegenover elkaar. In Rotterdam won PSV in de najaarsreeks met 0-2. In de kampioenspoule bleef het op 2-2 steken, waarbij Feyenoord in blessuretijd op gelijke hoogte kwam.

In de kampioenspoule kun je spreken van een driedeling. Utrecht, AZ en Ajax vormen de kopgroep. De middenmoot bestaat uit VVV, Feyenoord en PSV. En Heerenveen en Willem II sluiten de rij.

Bij winst vandaag zouden de Eindhovenaren over de Rotterdammers gaan. Maar dan moet wel eerst gewonnen worden.

Op een vettig en hobbelig bijveld traden beide teams aan. De beginfase was van beide kanten rommelig. Feyenoord had meer balbezit, maar kon weinig kansen creëeren. PSV kon tweemaal via Sekou Sidibe gevaarlijk doorkomen, maar wist het net ook niet te vinden. Het laatste kwartier was de wedstrijd meer in evenwicht.

In de tweede helft viel er meer te noteren (gelukkig). Wederom Sekou Sidibe was in de 44e minuut dreigend toen hij plotseling met rechts hard uithaalde. De Feyenoord doelman had er echter goed het oog in.

Iets later was het Sem van den Broek die na goed doorzetten van Vince Colpaert op de keeper stuitte, terwijl hij ook de keuze had de vrijstaande Sekou aan te spelen.

In de 51e minuut had PSV geluk dat een kopbal van Feyenoord uit de doelmond werd gehaald. Het was uitstel van executie, want 5 minuten later was het 1-0. Een vrije trap vanuit de middencircel belandde bij een paal waar maar liefst 3 Feyenoorders tegenover 1 PSV-er stonden. Eentje kopte de bal terug waar een Rotterdamse ploeggenoot de bal binnenschoot: 1-0.

PSV moest meer risico nemen waardoor Feyenoord ruimte en kansen kreeg. Maar Kyan van Dorp redde een aantal keer fabelachtig.

Met nog 5 minuten speeltijd kreeg PSV de kans op de gelijkmaker. Sekou Sidibe had een sterke actie op links en haalde de achterlijn. Zijn trekbal bereikte Sem van den Broek maar die kon niet tot afronden komen.

Nadat Kyan van Dorp weer een keer knap redde, was het één minuut voor tijd Arne Bens die goed de gelijkmaker binnenkopte. Het voorbereidend werk kwam van Mohammed Ihattaren.

Ondanks maar liefst 9 (!?) minuten extra tijd, werd er niet meer gescoord. Eindstand 1-1. Een uitslag waarmee beide teams niks mee opschoten.

Komende zaterdag thuis tegen koploper Utrecht.

Kyan van Dorp; Shurandy Sambo (54' Joey Verhoeven), Koen Oostenbrink, Mathijs Bel, Bryan van Hove (36' Mohammed Ihattaren; Evert Linthorst (38' Damian Timan), Davy van den Berg (c), Vince Colpaert (53' Arne Bens); Gregory Kuisch, Sem van den Berg, Sekou Sidibe.

Gele kaarten: Koen Oostenbrink en Damian Timan (ruw spel).