2. Doelpunt

D'Leanu Arts
  3. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vanaf de aanvang van de wedstrijd zette PSV vroeg druk op de verdediging van Volendam. Dit leverde in de eerste tien minuten van de wedstrijd twee kansen op. In de zesde minuut schoot Gioele Nicolaas van dichtbij tegen de keeper van Volendam en in de achtste minuut ging een vrije trap van Mohamed Nassoh vanaf de punt van het strafschopgebied, net over de kruising. Na 10 minuten was Volendam voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet werd door een PSV-speler met de arm getoucheerd waardoor de bezoekers een strafschop kregen. Kevin Gadellaa redde knap waardoor de brilstand nog op het scorebord bleef staan. Dit veranderde echter in de 14e minuut. Een diepe bal door het hart van de verdediging van PSV, zette een aanvaller van Volendam vrij voor de PSV-goalie. Deze kans werd wel benut waardoor de bezoekers op een 0-1 voorsprong kwamen. PSV was in een korte fase niet bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de laatste tien minuten van de eerste helft veranderde dat, want ondanks het matige spel kreeg PSV diverse kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen. Een schot werd door de Volendam-keeper gekeerd, een kopbal kwam tegen de lat en een vrije trap werd ook tegen de lat geschoten. Doordat deze kansen niet werden benut, gingen de teams met een 0-1 stand rustten.

PSV ging met de beste bedoelingen de tweede helft in maar het was Volendam dat in de eerste vijf minuten van de tweede helft twee keer dreigend werd. Beide keren leverde dit voor de bezoekers echter niets op. In de 41e minuut verdubbelde de bezoekers wel de voorsprong. Een corner werd direct in het doel geschoten, 0-2. Met deze riante voorsprong zakte Volendam in en maakte het speelveld klein. PSV kon geen opening vinden zodat de wedstrijd voortkabbelde naar het eind. Het venijn zat hem echter ook deze keer in de staart van de wedstrijd. In de 61e minuut maakte PSV de aansluitingstreffer en wel uit een dood spelmoment. Een vrije trap van Mohamed Nassoh werd door de keeper van Volendam niet goed weggewerkt waarna de inlopende D’Leanu Arts de bal achter de Volendam-goalie kon koppen, 1-2. PSV voelde dat er nog meer in zat en ging op zoek naar de gelijkmaker. Drie minuten na de aansluitingstreffer kwam die gelijkmaker er ook. Nawaaz Landfeld speelde een diepe bal op Milan van de Riet die met een mooie lob de keeper van Volendam verschalkte, 2-2. PSV rook de overwinning en ging onverminderd door. Dit leverde in de 67e minuut de voorsprong op. Een vrije trap van Mohamed Nassoh werd uiteindelijk door Milan van de Riet ingetikt, 3-2. Volendam probeerde daarna nog de gelijkmaker te forceren maar PSV bleef overeind zodat de drie punten in Eindhoven bleven.

Opstelling: Kevin Gadellaa (36’ Jules Janssen), Milan Vossen (36’ Joep van den Berk), D’Leanu Arts, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Nassim Achenteh, Milan van de Riet, Mohamed Nassoh, Deveron Fonville, Martijn Zuijderwijk, Gioele Nicolaas (36’ Cel Teunen).