Feyenoord O13 logo

Luc Netten

Jesper Uneken

Het Verslag

Vandaag de nummer 1 tegen de nummer 2, oftewel PSV tegen Feyenoord. Met alles er op en er aan, de spanning en de druk van spelen op Varkenoord, kortom een goede leerschool. Wedstrijden die helaas veel te weinig worden gespeeld in deze jeugdcompetitie.

Daarbij krijgt PSV in de warming-up ook een tegenslag te verwerken, als Seb Loeffen een bal ongelukkig op zijn pols krijgt. Tijdens de wedstrijd worden er foto’s gemaakt in het ziekenhuis, omdat er voor een breuk gevreesd wordt, maar het valt gelukkig mee. In de eerste helft leveren beide ploegen veel strijd en gaat het spel in een hoog tempo op en neer. PSV komt niet in het eigen spel omdat Feyenoord er boven op zit. Het is de thuisploeg die in de 12e minuut op voorsprong komt door een goed schot, onhoudbaar voor Niek Schiks: 1-0. Hiermee lijkt ook de ruststand bereikt te zijn. Maar PSV mag in de laatste minuut voor rust nog een corner nemen. Ruben van Bommel legt de bal in de zestien meter. Het is Luc Netten die de bal achter de Feyenoord-doelman kopt: 1-1.

Na de rust is het PSV dat dominanter gaat spelen en Feyenoord onder druk zet. Toch is het Feyenoord dat weer op een voorsprong weet te komen door een goed uitgevoerde counter. De snelle rechtsbuiten van Feyenoord werkt de bal schitterend binnen: 2-1. Dit is voor trainer Tim Wolf het sein om nog meer risico’s te gaan nemen. Enkele omzettingen in het team en voluit naar voren voetballen is zijn advies. PSV drukt Feyenoord goed terug maar toch duurt het tot de laatste minuut voor dat het risico uitbetaald wordt. Milan Govaers legt de bal achter de laatste lijn neer. Hier is het Jesper Uneken die de bal weet binnen te koppen: 2-2. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.