1. Bijzonderheden

Eigen doelpunt tegenstander 1x

2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Finale 7. Uit bij AZ is altijd een moeilijk karwei voor PSV. Zo ook vandaag. Het weer was prachtig, maar dat was ook het enige wat vandaag goed was. Zoals we de laatste weken gewoon waren om te beginnen is het vandaag geheel anders. Geen strijd, geen vechtlust, geen winst in de duels. Tot de rust zijn we de betere partij maar dwingen voor hun goal veel te weinig af. En AZ komt al helemaal niet gevaarlijk voor onze goal.

Na de rust pakken we het wat anders aan en het spel wordt sneller, maar ook slordiger. De laatste pass is veel te vaak onzorgvuldig. Dan komt AZ er een keer sporadisch uit met een penalty tot gevolg. 1-0 voor AZ. We moeten dus opnieuw beginnen. Een kleine tien minuten later is de stand wel gelijk omdat een verdediger een voorzet van Joell achter zijn eigen doelman schiet: 1-1. Nu doorstoten. Maar het is AZ dat in de laatste minuut van de wedstrijd een uitval heeft en zowaar de 2-1 binnenschiet.

De goede uitgangspositie die we voor aanvang van de wedstrijd hadden is weer weg. De andere tegenstanders staan qua verliespunten weer op gelijke hoogte. Nu op naar Italiƫ om daar het verdedigend talent van italiaanse bodem te laten zien dat het voetbal van de Nederlandse school wel degelijk effectief is en succes heeft. Veel succes in Italiƫ.

Opstelling: Van de Meulenhof, Teze, Soulas, Obispo, Tanriver, Sadilek, Gakpo, Hattu (78e Fernandes),  Piroe, Lonwijk ( 80e Daneels) en Konings (57e Catic).