11 maart, 00:00
Fortuna Sittard C1 logo
PSV C1 logo

Op dinsdagavond trad de C1 van PSV in competitieverband aan tegen Fortuna Sittard. Geen Champions League dus,maar zelf aan de bak.

Na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zaterdag (1-1 thuis tegen Dordrecht) konden we vandaag iets recht zetten. Fortuna zou hier dan het slachtoffer van moeten zijn. Een ploeg waar we in Eindhoven geen moeite hadden en vlot met 5-0 wonnen.

Direct na de aftrap was Fortuna al gevaarlijk. Maar de supersnelle linksbuiten van de Limburgers wist alleen het zijnet te vinden. Twee minuten later was Fortuna weer dichtbij de openingstreffer toen een corner maar niet door PSV weggewerkt werd. Het schot ging echter net naast.

Zo startte Fortuna gretig en had PSV moeite om op het slechte "veld" combinerend tot gevaar te komen. Het was dan ook verdiend dat Fortuna op voorsprong kwam in de 10e minuut. Ook nu was het een corner die niet goed verwerkt werd door PSV, waarna de bal plotseling voor een Fortuna speler belandde die raak schoot: 1-0.

PSV moest dus in de achtervolging. Maar het kon maar geen vuist maken. Het kwam te veel in duels en kwam daar te weinig als winnaar uit. Fortuna kon door de voorsprong lekker achterover leunen, de boel ophouden en gokken op de snelle linkerspits.

Het duurde tot de 17e minuut voor de eerste echte kans voor PSV viel te noteren. Robin Schoonbrood stuurde op rechts Amar Catiç weg. Diens voorzet werd helaas door Cody Gakpo naast geschoten. Na bijna een half uur spelen was aanvoerder Justin Lonwijk dicht bij de gelijkmaker toen ditmaal Fortuna een corner niet weggewerkt kreeg.

Uiteindelijk werd met een 1-0 stand de kleedkamers opgezocht. En daar mocht PSV niet mee mopperen. Want in de voorlaatste minuut beoordeelde de scheidsrechter het contact tussen een Fortuna speler en PSV verdediger binnen de beruchte lijnen als een ongelukkige botsing.

Na rust startte PSV goed. Een ware belegering vond plaats op het Limburgse doel. Maar Cody, Amar en Yasin konden het net niet gevonden krijgen. Na een kwartier ebde het overwicht weg en werd het vechtvoetbal. PSV had meer balbezit maar kon maar geen gat vinden in de Limburgse defensie. Fortuna kwam af en toe dreigend door op de counter. Zo bleef het spannend, maar zeker niet goed.

In de slotfase kreeg PSV met opportunisch spel nog een paar mogelijkheden. Maar geen van allen werd verzilverd zodat het uiteindelijk met een 1-0 nederlaag afdroop.

Opvallend dat dit de eerste wedstrijd dit seizoen was waarin PSV niet scoorde.

Ook opvallend: sinds een deel van de selectie rondom Carnaval op toernooi is geweest in Qatar draait het team minder. Zou er misschien wat (woestijn)zand in de Eindhovense motor beland zijn???

Arne Lekens; Baggio Wallenburg, Lars Dickens, Gaétan Bosiers (63' Tijn Daverveld), Jordan Teze; Robin Schoonbrood, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk (c) (49' Remco Evenepoel); Amar Catiç, Cody Gakpo, Yasin Aalillou.

Gele kaarten: Cody Gakpo, Lars Dickens en Yasin Aalillou (allen voor ongeoorloofd tegenstander ten val brengen, code 12 voor de geïnteresseerden)