FC Utrecht O19 logo

Cody Gakpo

Joey Konings

Het Verslag

Finale nummer drie in de race naar de schaal. FC Utrecht komt op bezoek op de Herdgang en om onze droom - en ook die van de scheidend trainer Geert Brusselers - in stand te houden, zijn we verplicht om de drie punten te pakken

We beginnen sterk en zetten FC Utrecht meteen onder druk. Binnen vijf minuten is het Cody Gakpo die een voorzet van Jordan Teze omzet in een verdiende voorsprong. We zijn de bovenliggende partij, maar weten dit helaas niet tot nog meer doelpunten om te zetten in die eerste helft. Zeker omdat de gasten kunnenin die eerste helft maar tot weinig gevaar voor onze goal kan komen.

Na de rust moeten we de draad weer oppakken en willen we het verschil groter maken. Na vijf minuten in de tweede helft is het invaller Joey Konings die de bal schitterend krijgt aangespeeld door Justin en hij knalt de bal droog achter de doelman van FC Utrecht: 2-0. In het verdere verloop van de tweede helft hebben we nog wel wat meer mogelijkheden de voorsprong te vergoten, maar meer treffers komen er niet. In aanloop naar het treffen tegen Benfica in de UEFA Youth League een mooie opsteker, zeker ook omdat andermaal de nul is gehouden. Voor het komende weekend staat echter eerst nog het duel met Willem II op het programma en dan volgt op dinsdag 21 februari de clash tegen Benfica.

van de Meulenhof, Teze, Soulas, Obispo, Bannani (34e Tanriver), Sadilek, Daneels (46e Konings), Fernandes (84e Bosiers), Piroe, Lonwijk (74e Schoonbrood) en Gakpo (67e Sidibe).