4. Doelpunt

Kees van Lindert
  5. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Ook de tweede wedstrijd van het team van Edwin de Wijs en Vincent Heilmann leverde drie punten op, tegenstander was de O15 van ADO Den Haag. Vanaf de eerste minuut is PSV heer en meester op eigen terrein en het creëert het in de openingsfase ook enkele kansen. ADO komt amper aan de bal, laat staan over de middenlijn. Toch moesten het team en het publiek tot de 10e minuut wachten voordat het eerste doelpunt viel. Mathijs Tielemans stuurde Jayden Braaf weg op links en zijn voorzet werd van dichtbij simpel binnengeschoten door Jason Pigmans: 1-0. In de 20e minuut maakt Kees van Lindert, nota bene tegen zijn oude ploeg, er 2-0 van. Dit is ook de ruststand, omdat schoten van onder meer Fodé Fofana, Jayden Braaf, Jason Pigmans en Ian Maatsen geen doel treffen.

In de tweede helft blijft PSV superieur, hoewel het iets slordiger speelt dan voor rust. En ook nu komt ADO er niet aan te pas. Tekenend hiervoor is dat de gasten pas in de 60e minuut voor het eerst op doel schieten, maar doelman Robin Verhoeven kan een vrije trap simpel onschadelijk maken. Het was op dat moment al 3-0, de doelpuntenmaker heet Jayden Braaf. De eindstand werd in de 61e minuut op het scorebord gezet door Jur Clabbers. Heritier Deyonge gaat goed door op link, levert een voorzet op maat die Clabbers in de verre hoek binnenschiet. Een uitstekende overwinning van PSV O15, dat volgende week vol vertrouwen afreist naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen AFC.

Robin Verhoeven; Thomas Cox, Emmanuel Matuta (46' Nigel Lonwijk), Joost de Schutter, Ian Maatsen (c); Mathijs Tielemans (57' Joep Kluskens), Amin Doudah (46' Heritier Deyonge), Kees van Lindert; Fodé Fofana (46' Jur Clabbers), Jason Pigmans (65' Jeremy Antonisse), Jayden Braaf.