Shi-jon Martina
  7. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vandaag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, de enige ploeg waarvan werd verloren in de eerste competitiehelft. Ondanks de hevige sneeuwval heeft PSV er alles aangedaan het veld sneeuwvrij te maken en kan er - zij het met een half uur vertraging - afgetrapt worden.

De ploeg van Tim Wolf zit er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop en wil deze wedstrijd met een goed resultaat afsluiten. Na een aantal goede mogelijkheden valt in de vijfde minuut de openingstreffer te noteren. Jaivy Louwers schiet de bal met een lage schuiver binnen, nadat de ADO-doelman een voorzet van Chahid El Allachi mist. Even later wordt het ook 2-0, door Jesper Uneken die een vrije trap van Milan Govaers binnenkopt. PSV blijft na deze voorsprong de bovenliggende partij, maar gaat slordig met de kansen om. Dat geeft ADO de ruimte terug in de wedstrijd te komen via een strafschop: 2-1. Luc Netten zou de bal tegen de arm hebben gekregen. PSV verzuimt dan nog voor rust de wedstrijd op slot te gooien, het treft tot twee keer toe de paal.

ADO komt goed uit de kleedkamer, maar Kjell Peersman houdt PSV met een aantal goede reddingen op de been. De wedstrijd golft op dat moment op en neer. In de 57e minuut dan toch de bevrijdende treffer.  Sven Simons schiet een vrije trap vanaf 25 meter laag over de grond direct op doel. Jaivy stapt even over de bal heen, waardoor de doelman van ADO deze pas laat ziet aankomen en daardoor kansloos is: 3-1. De wedstrijd lijkt gespeeld en na een mooie aanval over verschillende schijven weet ook Chahid zijn doelpuntje mee te pikken: 4-1. ADO doet dan nog even wat terug (4-2) en als iedereen dan denkt dat dit de uitslag zal zijn is het Shijon Martina die er met een fraaie solo 5-2 van maakt. Het slotakkoord komt op naam van Ruben van Bommel. Via een snelle uitbraak schuift hij de bal met de buitenkant van schoen voorbij de doelman. Met een 6-2 eindstand zoeken beide teams de kleedkamer op. Volgende week staat voor PSV O13 een uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma.