1-1
10 december, 00:00
Sparta Rotterdam O13 logo

Vandaag de laatste wedstrijd van het jaar 2016, tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Wat heeft de KNVB dat mooi gepland dat de nr. 1 tegen de nr. 2 van de competitie tegen elkaar spelen. Als PSV vandaag wint is het gat met ADO den Haag 11 punten en met Sparta 12 punten. Dus Sparta zal er alles aan gaan doen om dit niet te laten gebeuren. In de 4e minuut moet Livano aan de zijkant aan de noodrem trekken en een professionele overtreding maken aan de zijkant van het veld, uit de vrije trap die Sparta hiervoor krijgt, wordt Sparta gevaarlijk maar de bal gaat voorlangs. Hierna krijgen we een voetbal gevecht te zien met heel veel strijd, niet echt hoogstaand voetbal, maar door beide teams wordt vooral heel veel strijd geleverd. Sparta geeft PSV geen mm ruimte om te voetballen, en probeert het zelf vooral met lange ballen. PSV probeert nog wel op te bouwen maar doordat Sparta snel druk zet is het overal op het veld vooral heel veel duels uit vechten. Zo nu en dan komen er wel kleine kansjes, zo komt Chahid een keer goed op de achterlijn, maar kan dan de bal net niet genoeg terug krijgen voor een medespeler en kan de doelman van Sparta er nog bij. Of een schot van Milan van 35 meter wat een cm of 30 over gaat. Ook een vrije trap van Milan gaat net langs de verkeerde kant van de paal. In de 28 minuut is het Sven die zich op individuele klasse vrijspeelt in de 16 van Sparta, hij schiet op doel en de bal wordt nog van richting veranderd en daardoor gaat de bal tegen het netje 0-1 en een mooie ruststand.
    In de 2e helft zullen dus een Sparta gaan treffen dat nog meer op zoek zal gaan naar een doelpunt. PSV gaat naarmate de wedstrijd vordert steeds meer mee in het fysieke spel van Sparta, het wordt dus een boeiende strijd, voor elke meter Rotterdamse grond. Beide teams krijgen kleine kansjes maar echt gevaarlijk zijn beide teams niet, het ziet er dan ook heel lang uit dat de 3 pnt mee naar Eindhoven zullen gaan. Maar Sparta gaat met steeds meer mensen naar voren om toch te proberen dat 1 doelpuntje te maken, en ja hoor 1 minuut voor einde speeltijd is daar dan toch de gelijkmaker, ik denk gezien de werklust van Sparta ook wel verdiend, beide teams hebben alles gegeven. Wel teleurstellend natuurlijk voor de boys dat een geweldig half seizoen in de laatste minuut zo afgesloten wordt. Maar in de competitie trotse lijstaanvoeder met 13 wedstrijden gespeeld, 34 punten 40 doelpunten voor en 6 tegen, en een voorsprong van 9 punten op de nr. 2 kunnen ze met een gerust hart beginnen aan de 2e competitiehelft. In totaal hebben ze 26 wedstrijden gespeeld met maar 4 verliespartijen en een doelgemiddelde van 70-21. Dus ze mogen zeggen dat ze een succesvol eerste seizoenshelft hebben gehad. Belangrijker is de ontwikkeling die elke speler doorgemaakt heeft het afgelopen half jaar, elke speler is individueel een betere speler geworden en staat zeker niet stil in zijn ontwikkeling, hiervoor zeker een pluim naar alle mensen die met de spelers bezig zijn geweest. Voor het komende half jaar staan voor de spelers ook weer vele nieuwe uitdagingen op het programma, waar men zich elke keer weer stapje voor stapje kan ontwikkelen tot een betere speler, zoals wedstrijden voor het kampioenschap met de druk die daar bij hoort, grote internationale toernooien zowel in Nederland als daar buiten met alles wat daar bij komt kijken zoals reizen, ander culturen en andere tegenstanders met andere voetbal opvattingen. Dus uitdagingen genoeg voor deze zeer talentvolle groep. Maar eerst genieten van de verdiende vakantie.
    Namens de staf van PSV U13 wensen wij iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2017.