6-0
10 december, 00:00
NAC Breda O14 logo

PSV begon scherp aan de wedstrijd en dat leverde al na drie minuten een grote kans op om te scoren. De NAC-verdediging kon de bal nog net tot corner verwerken. De corner werd door Jesse doorgetikt en Milan van de Riet schoot hard in de bovenhoek binnen, 1-0. Direct na de openingsgoal had PSV weer een grote mogelijkheid om te scoren maar deze mogelijkheid werd niet benut. PSV was de bovenliggende partij en zette NAC vroeg onder druk. NAC had geen antwoord op het spel van PSV en creëerde nauwelijks kansen. Eerst in de 15e minuut hadden de bezoekers een mogelijkheid om te scoren. Na een vrije trap kon de verdediging van PSV de bal niet wegwerken. Met een omhaal probeerde een NAC-speler te scoren maar de bal ging net naast. PSV ging daarna onverminderd door. Het speelde sterk en NAC kwam er niet aan te pas. In de 24e minuut verdubbelde PSV de voorsprong. Met een diepe bal stuurde Nawaaz Milan van de Riet weg. Milan omspeelde de verdediger van NAC en schoot in de verre hoek de 2-0 binnen. Dit was ook de ruststand.

PSV liet vanaf het begin van de tweede helft merken dat er voor de bezoekers vandaag niets te halen viel. In de 42 e minuut wist PSV wederom te scoren. De bal kwam na een snelle aanval via Martijn en Dyon uiteindelijk bij Ruben terecht. Zijn voorzet bij de tweede paal werd door Milan van de Riet ingetikt, 3-0. PSV bleef ook daarna sterk voetballen. Organisatorisch stond het goed en PSV dicteerde het spel. In de 58e minuut leverde dit weer een doelpunt op. Een voorzet van Mohamed werd door Gioele ingetikt, 4-0, en één minuut later was het Milan van de Riet die scoorde. Zijn schot (of voorzet) kreeg via een verdediger van NAC een vreemde curve en viel bij de tweede paal binnen, 5-0. NAC was murw gespeeld en snakte naar het einde. PSV ging op zoek naar het volgende doelpunt en dat doelpunt kwam er ook twee minuten voor tijd. Deveron zette een aanval in over links en speelde de bal naar Mohamed. Mohamed speelde zich vrij en schoot vanaf 18 meter laag binnen, 6-0.

PSV speelde een prima wedstrijd en aan de ruime overwinning viel dan ook niets af te dingen. Door deze overwinning heeft PSV zich definitief geplaatst voor de kampioenspoule na de winterstop.

Kevin Gadellaa, Milan Vossen (41’ Joep van den Berk), D’Leanu Arts, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (36’ Deveron Fonville), Cel Teunen, Ruben van Bommel, Mylian Jimenez (36’ Martijn Zuijderwijk), Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch (45’ Gioele Nicolaas), Mohamed Nassoh.