10 november, 12:00
Vitesse-Arnhem JO19-1 logo
PSV O19 logo

2. Wedstrijdverslag

Na de zware Youth League wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, speelde PSV O19 tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. De ploeg van Ruud van Nistelrooy begon aardig aan de wedstrijd, na vijf minuten zag Yorbe Vertessen zijn schot gekeerd worden door de keeper van Vitesse. Kort daarna onderschepte Andrew Mendonca de bal op het middenveld. Met een prachtige pass zette hij Vertessen vrij voor de goal, maar de Belg kon ook deze kans niet verzilveren en stuitte op de doelman van Vitesse. De keeper moest niet veel later wederom handelend optreden op een uithaal van Seku Sidibe vanaf de rand van de zestienmeter, met een rare actie hield hij de bal voor de doellijn tegen. Nigel Thomas kwam in de eerste helft nog het dichtst bij de openingstreffer, zijn vrije trap eindigde hard op de lat.

De tweede helft was maar net begonnen als de eerste kans van Vitesse meteen raak is. De linksbuiten van de Arnhemmers laat keeper Kyan van Dorp kansloos met een schot in de verre hoek. In de 51e minuut bereikt Damien Timan met een mooie pass Zakaria Aboukhlal. De aanvaller schiet hard in de korte hoek, maar de doelman van Vitesse weet wederom een Eindhovens doelpunt te voorkomen. Vitesse breidde de score uit door in de 70e minuut en in de blessuretijd de 2 en 3-0 te scoren. PSV doet wel nog iets terug via Mohamed Ihattaren. De wedstrijd eindigt dan ook in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

De volgende wedstrijd van PSV O19  is thuis tegen NAC O19, op zaterdag 24 november om 14.00 uur.