10 november, 11:30
Feyenoord JO15 logo

Shi-jon Martina
  2. Wedstrijdverslag

RECTIFICATIE: vorige week stond in het wedstrijdverslag van de wedstrijd PSV O15 - Ajax O15 dat bij het derde doelpunt van PSV de mooie dieptepass van Matteo Dams kwam. Dit klopt niet. Na de beelden samen met de VAR bestudeerd te hebben, blijkt dat de splijtende pass van de voet van Milan Govaers kwam. Bij deze de correctie.

Dan vandaag: wederom een prachtig affiche. Want Feyenoord kwam op bezoek. Al de derde keer dat beide ploegen elkaar treffen deze jaargang. Eerder werd tweemaal in Rotterdam gespeeld. Voor de competitie werd het 1-1 en voor de beker ging PSV er heel stiekem met een 1-3 overwinning van door. Onder andere omstandigheden dan de laatste weken, grauw, grijs, winderig en miezerig, traden beide teams aan.

De eerste mogelijkheid was voor de gasten toen een corner naast gekopt werd. Feyenoord was de ploeg die iets makkelijker speelde. Logisch misschien, want PSV speelde niet in de vaste samenstelling. Zo startte twee O14 spelers in de basis. Desondanks kon de thuisploeg af en toe gevaar stichten. Maar de eindpass of bezetting voor de goal was op die momenten ondermaats. Nadat Feyenoord weer net naast had gekopt, was de derde kopbal van de Rotterdammers wél raak. Wederom lag een corner aan de basis van het gevaar, maar dit keer werd de bal bij de eerste paal door de Feyenoord spits binnengekopt. Vlak daarvoor redde keeper Niek Schiks nog fraai op een inzet van dichtbij, maar hier was hij kansloos. In de slotminuut bouwde Feyenoord de voorsprong uit naar 0-2 toen het snel omschakelde na balverlies van PSV rondom de middenlijn.

Na rust was het duel iets meer in evenwicht. En in de 45e minuut bracht PSV de spanning terug. Een schitterende vrije trap van Sven Simons kwam via onderkant lat en de vingertoppen van de Rotterdamse goalie weer het veld in waarna de ingevallen Shi-jon Martina de bal binnengleed: 2-1. PSV voelde dat er meer in zat en het geloof kwam weer een beetje terug. Het kwam ook bijna langszij toen een voorzet van Emir Bars door de rechtsback van Feyenoord snoeihard tegen de binnenkant van de eigen paal geschoten werd. De thuisclub had de pech dat de bal weer het veld inkwam. Een paar minuten later gooide de gasten het duel in slot toen de spits eerst hard op de lat schoot waarna de linksbuiten de bal alsnog tegen het net schoot. Uiteindelijk eindigde het duel in 1-4 toen de Rotterdammers in de laatste minuut nog scoorden. Een misschien iets geflatteerde, maar wel terechte overwinning van Feyenoord tegen een jong en fysiek licht PSV. Dat wel zag dat de jongens van de O14 het prima deden vandaag.

Opstelling: Niek Schiks; Bram Rovers (36' Renzo Tytens), Luc Netten (c), Matteo Dams, Julian Kuijpers (42' Emir Bars); Milan Govaers, Sven Simons, Chahid el Allachi (49' Isaac Babadi); Ruben van Bommel, Jason van Duiven, Jaivy Lourens (36' Shi-jon Martina).