0-0
10 november, 10:00
FC Utrecht JO13-1 logo

Sterk PSV O13 vergeet zichzelf te belonen tegen FC Utrecht

Op de vroege zaterdagochtend heeft PSV O13 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. De wedstrijd eindigde zoals hij ook begon: met 0-0. Op basis van het veldspel deed PSV zich hiermee echter flink tekort, aangezien de Eindhovenaren het beste van het spel hadden.

Waar PSV in de voorgaande weken regelmatig moeite had met het creëren van kansen, was dat zaterdag absoluut niet het geval. De ploeg zette FC Utrecht het eerste half uur met de rug tegen de muur en kreeg zeker vijf uitstekende mogelijkheden op een doelpunt. Zo was Brian van de Boogaard gevaarlijk bij een corner, zag Raf van de Riet zijn schot gestopt worden door de doelman en kregen Eus Waayers en Jayden Ettienne beiden een goede schietmogelijkheid. Alle kansen werden echter gemist. Na ongeveer twintig minuten kreeg Eus Waayers de grootste Eindhovense kans. Na een scherpe voorzet van Raf van de Riet had de spits de hoek voor het uitzoeken. Omdat hij zijn hoofd echter niet goed tegen de bal kon krijgen, hobbelde de bal ruim naast het doel.

FC Utrecht kon daar tot dan toe helemaal niets tegenover stellen, maar kreeg vlak voor rust de grootste kans van de eerste helft. Na een diepe bal kon de snelle Utrechtse spits alleen op doelman Daan van de Brande af. De keeper maakte zijn doel goed klein en kon de bal uiteindelijk afpakken. Het was meteen de laatste kans van de eerste helft.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. PSV bleef nog steeds de bovenliggende partij, maar kon Utrecht niet meer zo onder druk zetten als in de eerste helft. De Eindhovenaren waren een aantal keren gevaarlijk, maar echte 100%-kansen werden niet gecreëerd. De grootste kans was zelfs voor de Domstedelingen, echter redde Daan van de Brande zijn team opnieuw in een één-tegen-één-situatie. Vlak voor tijd kreeg PSV dan toch nog de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Een fantastische pass van Joep Vermeulen zette Jayden Ettienne oog-in-oog met de Utrecht doelman. Zijn stiftje miste echter de kracht en de richting, waardoor Utrecht de bal eenvoudig weg kon werken.

Hoewel PSV O13 dus een goede wedstrijd speelde, wist de ploeg het beslissende doelpunt niet te maken. Volgende week speelt PSV O13 opnieuw een thuiswedstrijd, als AZ op bezoek komt. Een mooie test voor de ploeg, aangezien de Alkmaarders de koploper in de competitie zijn.