3x
    Dylan Hopman
  2. Wedstrijdverslag

Dylan Hopman bezorgt PSV winst op Varkenoord

O16 had een zware week voor de boeg met de toppers tegen Ajax (dinsdag) en Feyenoord (zaterdag) op het programma. Hield het team aan de thuiswedstrijd tegen Ajax na het 1-2 verlies nog een nare smaak over, dat gevoel werd zaterdag helemaal weggespoeld met de lekkere 0-3 winst uit bij Feyenoord. Met een hoofdrol voor middenvelder Dylan Hopman, die nadat hij ook in de wedstrijd tegen Ajax al scoorde, in Rotterdam de volledige Eindhovense productie voor zijn rekening nam.

Geen zuivere en perfecte hattrick, maar de middenvelder bezorgde het team wel een heel lekkere overwinning. Waar de trainer de spelers na afloop een compliment gaf voor de beste competitiewedstrijd van het seizoen tot nu toe, had PSV de winst in de ogen van de Feyenoord-staf naar zich toegetrokken door alleen te scoren uit standaardsituaties. Daar zat op zich wel iets in nu Dylan alle goals binnenkopte na assists van Iggy en Mylian uit corners en een vrije trap, maar PSV werd ook gevaarlijk uit voetballende momenten. Zo had de stand voor rust al veel ruimer kunnen zijn toen Iggy vanaf rechts goed naar binnen kwam en zijn schot in de verre hoek maar net door de keeper naast gewerkt zag worden. Diezelfde Iggy nam een vallende bal ineens op zijn schoen en zag die maar net over de Feyenoord-goal gaan.

Bovendien stond daar tegenover dat Feyenoord, dat in het eerste kwartier van de eerste helft nog een aantal keren dreigend werd voor het doel van PSV, in de tweede helft slechts een keer gevaarlijk kon worden voor de goal van Aron, maar verder geen echte kansen of mogelijkheden wist te creëren. PSV trok de winst uiteindelijk prima over de streep, waarbij Iggy nog de kans liet liggen om de score op te voeren toen hij in de 58e minuut alleen op de keeper van Feyenoord af kon maar de bal te ver zich uit speelde. Dus uiteindelijk een verdiende overwinning voor PSV.

Zaterdag 17 november a.s. speelt O16 om 11:30 uur op de Herdgang tegen FC Utrecht.

Aron van Lare; Livano Comenencia (72/Mo Nassoh) - Jenson Seelt - Mylian Jimenez (C) - Nawaaz Landfeld  (64/Jesse Giebels); Naïm Matoug - Joep Kluskens  (54/Lars Putters) - Dylan Hopman; Iggy Houben - Milan van de Riet - Ilyas Bougafer (41/Jasper Huijzer).

Gele kaart: Livano Comenencia, Joep Kluskens